Sporturi

Wladimir Klitschko revine în ring! Suma colosală pe care o primeşte pentru 3 lupte

Autor: Eduard Nicolae Popa | 01.04.2019 | 18:35
Wladimir Klitschko revine în ring după o pauză de doi ani

Wladimir Klitschko, unul dintre cei mai mari boxeuri ai ultimelor decenii, se va întoarce în ring, după doi ani de când a decis să se retragă. Marele campion ucrainean a luptat ultima oară în aprilie 2017, împotriva lui Anthony Joshua, într-o partidă pe care a pierdut-o în 11 runde și care este considerată una dintre cele mai frumoase partide din memoria recentă a boxului.

Wladimir Klitschko revine în ring! Când are loc prima luptă

Potrivit site-ului ucrainean sportarena, fostul campion mondial a semnat un acord pentru trei lupte cu portalul online DAZN. Bursa pe care o va încasa Klitschko în urma acestui acord ajunge la 120 de milioane de euro. De asemenea, sursa citată susține că prima luptă pentru Klitschko va avea loc pe Stadionul Olimpic din Kiev, pe 25 mai. Nu se știe însă deocamdată numele viitorului adversar.

Va fi pentru prima oară când Klitshko va boxa în Ucraina în ultimii 20 de ani. În 1998, Wladimir a fost învins în mod șocant de Ross Purrity la Palatul Sporturilor din Kiev și încasa atunci prima înfrângere din carieră, la numai 22 de ani. Wladimir avea să fie răzbunat de fratele său, Vitali, într-o luptă care a avut loc în 2001. Vitali Klitschko a agățat mănușile în cui și a început în cariera în politică. El este în prezent primarul Kievului, capitalei Ucrainei.

Wladimir Klitschko l-a avut adversar pe Anthony Joshua la ultima luptă dinaintea retragerii
Wladimir Klitschko l-a avut adversar pe Anthony Joshua la ultima luptă dinaintea retragerii

Cu cine se va lupta Wladimir Klitschko la întoarcerea în ring?

Înțelegerea semnată de Wladimir nu prevede numele vreunui adversar, ci doar că luptele de la categoria grea vor fi „cele mai atractive, în funcție de cerere”. Zvonurile susțin că sportivul est-european s-ar întoarce pentru a-și lua revanșa în fața lui Anthony Joshua, dar și a lui Tyson Fury. Cei doi l-au învins pe Wladimir în ultimele sale două lupte.

Fury mai întâi a obținut o victorie surprinzătoare în noiembrie 2015, dar suspendarea pe care a primit-o i-a permis lui Klitschko să lupte pentru centura vacantă pentru titlurile reunite ale IBF, WBA și IBO, pierzând însă din nou, în fața lui Anthony Joshua. De asemenea, alte voci spun că promoterii ex-sovieticului caută să organizeze o luptă cu Deontay Wilder, campionul WBC.

  • 64 de victorii și 5 înfrângeri a adunat Wladimir Klitschko de-a lungul carierei
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!