Sporturi

WTA propune o finală a Simonei Halep pentru titlul de cel mai bun meci al anului

15.10.2018 | 10:26
WTA propune o finala a Simonei Halep pentru titlul de cel mai bun meci al anului
ADVERTISEMENT

Înainte de debutul Simonei Halep la turneul de la Moscova, WTA propune o finală jucată de sportiva din România pentru titlul de cel mai bun meci al anului 2018. Este vorba despre finala câștigată la Montreal, în Canada, în fața americancei Sloane Stephens. Pe pagina de Facebook a celor de la WTA a fost postat și un rezumat al partidei câștigate de Simona cu scorul de 7-6 (6), 3-6, 6-4.

Finala turneului WTA Masters de la Montreal, din Canada, a fost câștigată de Simona Halep după mai bine de 3 ore de joc în care sportiva româncă a suferit pentru fiecare minge. Simona Halep a întors scorul de la 1-5 în tiebreak în primul set și a reușit să îl câștige cu 7-6 (6). Simona a avut 8-6 în prima manșă la tiebreak, apoi a condus cu 2-0 în setul decisiv, dar a fost egalată de Sloane Stephens. În cele din urmă, liderul mondial s-a impus cu 6-4 și a câștigat turneul de la Montreal.

ADVERTISEMENT

WTA propune finala Simona Halep – Sloane Stephens pentru titlul de meciul anului

În momentul în care cele 2 tenismene s-au întâlnit în finala de la Montreal, Simona Halep era pe locul 1, ocupat și în prezent, iar Sloane Stephens era pe 3, dar între timp a coborât până pe poziția a 8-a. Ambele sportive se alfă la Moscova și se pregătesc pentru meciurile din Kremlin Cup.

La meciul cu Sloane Stephens din Canada, Simona Halep se afla pentru a treia oară în finală la Montreal, iar în 2016 chiar reușise să câștige trofeul. De partea cealaltă, Sloane Stephens se afla la prima prezență în finala Rogers Cup. Simona trecuse în semifinale de australianca Ashleigh Barty cu scorul de 6-4, 6-1. Pentru performanța de la Montreal, Simona Halep a primit un cec de 254.425 de dolari și 585 de puncte WTA. Sportiva din România se află pentru a 50-a săptămână pe primul loc în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT