News

Zăpadă de 5 metri pe Transalpina! Drumarii au intervenit prin nămeți VIDEO

09.05.2019 | 15:08
Zăpadă de 5 metri pe Transalpina. Foto: DRDP Craiova

Este iarnă în toată regula, în plină lună mai, pe Transalpina. Troienele de zăpadă s-au ridicat la 5 metri, iar drumarii au intervenit în zonă dat fiind că traficul a fost restricționat în județul Gorj, pe acea porțiune. Reprezentanții de la Drumuri Naționale au fost surprinși de șoferi intervenind cu ustensilele de care dispun pentru curățarea drumului.

Munți de zăpadă pe Transalpina

Adevărați munți de zăpadă pot fi văzuți pe Transalpina în aceste ore. A nins foarte mult în ultimele ore, după ce în România a ajuns, la începutul acestei săptămâni, un val arctic. După intervenția celor de la Drumuri, segmentul DN67C Rânca-Obârșia Lotrului rămâne închis până când drumul va fi curățat complet, iar șoferii vor fi asigurați că nu își pun viața în pericol circulând în zonă.

Meteorologii anunță în continuare ninsori în județul Gorj, chiar și în zona Transalpina, însă ceva mai slabe față de cele de la începutul acestei săptămâni. Mâine se anunță ploi în zonă, iar asta va crește riscul inundațiilor. De sâmbătă încolo, vremea se va încălzi treptat în toată țara. Cu cât ne apropiem de luna iunie, temperaturile vor crește până la 24-25 de grade Celsius.

Unde se circulă cu dificultate: În Sălaj s-a stricat drumul

Centrul Infotrafic a anunțat astăzi, 9 mai, că în județul Sălaj circulația rutieră se desfășoară cu dificultate. Este vorba despre DN1C, porțiune cuprinsă între Dej și Baia Mare. Tronsonul 108+400 , 108 + 50 de metri dintre localitățile Ileanda și Mesteacăn din cauza cedării terasamentului drumului, notează politiaromana.ro.

Tot astăzi, circulația în județul Caraș-Severin, pe DN 6, a fost oprită pentru câteva ore, între Orșova și Caraș-Severin, pe ambele sensuri de mers, la kikometrul 405, în localitatea Cornea. Circulația, care a fost reluată între timp, a întâmpinat dificultăți din cauza unui accident rutier în care a fost implicat un autotren.

Deocamdată, circulația se desfășoară cu normalitate la nivelul întregii țări. Centrul Infotrafic nu semnalează, până la această oră, alte evenimente rutiere sau probleme care să îngreuneze traficul rutier.

 

Tags: