News

Ziua decisivă pentru Codruța Kovesi. Fosta șefă a DNA a primit verdictul secției pentru procurori din cadrul CSM – Update

24.06.2019 | 13:27
Laura Codruta Kovesi ar putea primi azi verdictul din partea sectiei de procurori aCSM

Laura Codruța Kovesi ar putea afla astăzi verdictul dat în cazul său de secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma sesizării făcute de Inspecția Judiciară. Aceasta a acuzat-o pe fosta șefă a DNA că a introdus într-un comunicat de presă mai multe discuții purtate la sediul DNA Ploiești care ar fi constituit probe într-un dosar instrumentat de DNA!

Update, ora 13.25: CSM a decis să respingă acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară față de Codruța Kovesi, au afirmat surse din Consiliu, pentru Mediafax. Decizia poate fi atacată în termen de 15 zile la ICCJ.

Laura Codruta Kovesi și-ar putea afla astăzi ”verdictul” – Stire initiala

Așadar, urmează să aflăm dacă fosta șefă a DNA va fi cumva sancționată sau nu de secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii ar putea pronunţa, luni, o decizie în cazul acţiunii formulate de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruta Kovesi ar putea afla azi verdictul în cazul sesizarii Inspectiei Judiciare

Secţiea pentru procurori în materie disciplinară a CSM a amânat de două ori luarea unei decizii

Inspecţia Judiciară a exercitat o acţiune disciplinară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, după ce aceasta ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti, care constituiau probe într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

IJ a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, “pentru nerespectarea (…) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004”.

“Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie”, preciza IJ într-un comunicat.

Pronunţarea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară în cele două acţiuni care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi a fost până acum amânată de mai multe ori.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri