Fotbal international

Ar fi transferul verii! Ibrahimovic, aproape de revenirea la Juventus

Zlatan Ibrahimovic este liber de contract după despărţirea de Manchester United, iar presa din Italia anunţă că starul suedez este foarte aproape de o revenire la Juventus Torino. Ibra şi...
07.07.2017 | 11:03

Zlatan Ibrahimovic este liber de contract după despărţirea de Manchester United, iar presa din Italia anunţă că starul suedez este foarte aproape de o revenire la Juventus Torino. Ibra şi impresarul său, Mino Raiola, au fost văzuţi pe străzile din Torino, iar speculaţiile nu au întârziat să apară. A apărut informaţia conform căreia suedezul şi Raiola ar fi luat prânzul cu Giuseppe Marotta, Fabio Paratici şi Pavel Nedved, oficiali ai celor de la Juventus.

Veştile sunt bune pentru Ibra şi în privinţa recuperării după accidentarea la genunchi pe care a suferit-o în luna aprilie, la un meci de Liga Europa, contra lui Anderlecht. Medicii sunt suprinşi de cât de repede par să se fi rezolvat problemele suedezului, care ar putea fi gata de joc în luna septembrie. Motiv suficient pentru cei de la Juventus să profite, pentru a bifa un transfer de zile mari.

Zlatan Ibrahimovic a refuzat, de curând, o ofertă de la Zenit Sankt Petersburg şi este curtat de mai multe echipe din campionatele tari ale Europei. Totuşi, varianta Juventus ar fi cu siguranţă cea mai pe placul suedezului. La “Bătrâna Doamnă”, Zlatan a avut evoluţii excelente, între 2004 şi 2006, şi s-a evidenţiat ca unul dintre marii jucători ai lumii. A plecat direct la Inter Milano, decizie care i-a afectat, însă, relaţia cu fanii lui Juve.

Ibrahimovic, 0 trofee cu Juventus

Zlatan a fost transferat de Juventus de la Ajax, în august 2004, pentru 16 milioane de euro. În 2006, după scandalul Calciopoli, Ibra a decis că nu va merge în Serie B cu Juve, şi a plecat la Inter Milano, pentru 25 de milioane de euro. A mai jucat în Serie A şi pentru AC Milan, între 2010 şi 2012, după ce a fost iniţial împrumutat de la FC Barcelona, pentru şase milioane de euro, iar apoi vândut la Milan, pentru alte 24 milioane de euro.

Chiar dacă a avut prestaţii excelente în tricoul lui Juve, Zlatan are o revanşă de luat pentru precedentul mandat la Torino. Atunci nu a reuşit să câştige nici un trofeu, fiind singura echipă la care s-a întâmplat asta, cu excepţia celei la care a debutat, Malmo FF. Zlatan a jucat 92 de meciuri pentru Juve, a dat 26 de goluri şi şase pase decisive. A fost coleg în ofensivă cu David Trezeguet şi Adrian Mutu.