Fotbal international

Zlatan Ibrahimovic nu l-a pus pe Cristi Chivu în echipa ideală a coechipierilor pe care i-a avut! Vezi cum arată echipa suedezului!

02.12.2018 | 09:33
Zlatan Ibrahimovic și Cristi Chivu au fost colegi 4 sezoane

Zlatan Ibrahimovic a fost coleg cu Cristi Chivu la Ajax și la Inter, dar suedezul nu l-a ales pe român printre cei mai buni coechipieri pe care i-a avut în carieră. Zlatan Ibrahimovic a făcut 11-le ideal al celor pe care i-a avut colegi la echipele de club și l-a publicat în cartea sa autobiografică. Opera se numește “I am football”, în traducere “Eu sunt fotbalul” și evident că în echipa ideală, Zlatan s-a pus și pe el.

Echipa ideală a celor care i-au fost colegi este un adevărat Dream Team. 11- le lui Ibrahimovic este următorul: Gianlugi Buffon – Lilian Thuram, Thiago Silva, Alessandro Nesta, Maxwell – Patrick Vieira, Xavi, Pavel Nedved – Lionel Messi,  Zlatan Ibrahimovic, Ronaldinho. Din echipa ideală a celor care i-au fost coechipieri lipsesc nume mari. Andres Iniesta sau Wayne Rooney sunt doar două exemple dintre cele mai mari nume care au fost “uitate” de Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic nu i-a pus în echipa ideală a colegilor pe Cristi Chivu și Adrian Mutu

Ibrahimovic a fost coleg în cariera sa și cu fotbaliștii români. Cristi Chivu l-a avut coechipier pe suedez, care l-a uitat însă când a fost vorba de echipa ideală. La fundași Chivu nu a avut loc în fața brazilianului Maxwell. Apărătorul român i-a fost coleg lui Zlatan timp de patru sezoane. Doi ani la Ajax, Chivu i-a fost căpitan suedezului, alături de care a mai jucat alți 2 ani la Inter Milano.

Cristi Chivu i-a fost căpitan lui Zlatan Ibrahimovic timp de două sezoane la Ajax

Cristi Chivu nu e singurul român care a fost coechipier cu Zlatan. Adrian Mutu a fost și el coleg cu Ibrahimovic în atacul lui Juventus pentru un sezon și jumătate. Cei doi au fost chiar și colegi de cameră, suedezul povestind în prima sa carte autobiografică numită ” Eu sunt Zlatan”, că românul a fost cel care l-a ajutat să învețe limba italiană și tot Mutu a fost cel care îl lua la petreceri cât timp cei doi au fost colegi la Juve.

Adrian Mutu și Zlatan Ibrahimovic au fost colegi de cameră pe vremea când cei doi jucau la Juventus Torino
  • 4 sezoane a fost coleg Zlatan Ibrahimovic cu Cristi Chivu, 2 ani la Ajax și alți 2 la Inter Milano