Fotbal intern

Zougoula, recomandat de un fost internaţional francez

Transferul lui Kevin Zougoula la Dinamo a constituit telenovela verii în fieful "cîinilor", aceştia aşteptînd aproximativ o lună sosirea ivorianului la echipa antrenată, în acea perioadă, de...
28.09.2013 | 18:27
Zougoula recomandat de un fost international francez

Transferul lui Kevin Zougoula la Dinamo a constituit telenovela verii în fieful “cîinilor”, aceştia aşteptînd aproximativ o lună sosirea ivorianului la echipa antrenată, în acea perioadă, de Gheorghe Mulţescu. Conform unor apropiaţi din clubul “cîinilor”, interesul echipei din Liga I faţă de ivorianul de 1,66 m a prins contur după ce oficialii lui Dinamo au primit referinţe bune de la selecţionerul Coastei de Fildeş, Sabri Lamouchi. Tehnicianul francez a lăudat aptitudinile vîrfului care în acte are 25 de ani şi le-a transmis dinamoviştilor că acesta poate evolua fără probleme în campionatul românesc.

Venirea lui Lamouchi, în 2012, la cîrma selecţionatei Costei de Fildeş a consemnat şi intrarea lui Kevin Zougoula în vizorul echipei naţionale a “elefanţilor”. Chiar dacă atacantul lui Dinamo a bifat meciuri fără importanţă, acesta are două jocuri pentru selecţionata lui Drogba, reuşind să înscrie tot atîtea goluri. Compania selectă pe care o are însă în atac, i-a stagnat parcursul lui Zougoula în tricoul naţionalei Coastei de Fildeş, rămînînd însă în lotul lărgit al “elefanţilor” şi în vederile lui Lamouchi. “Mulţescu a văzut că are calităţi, l-a dorit la echipă, însă nu putea să-l cheme fără să afle detalii despre jucător. S-a luat legătura inclusiv cu Lamouchi, care a avut doar lucruri bune de spus despre atacantul ivorian”, au povestit apropiaţi de-ai lui Negoiţă.

Nu a vrut să vină la probe!

Surse din cadrul grupării dinamoviste dezvăluie că, pe lîngă motivele enumerate oficial de preşedintele lui Dinamo care au dus la întîrzierea lui Zougoula, ivorianul a ezitat mult timp să vină în România din cauza condiţiile oferite de oficialii “alb-roşii”, acestea nemulţumindu-l pe micuţul atacant. “S-a negociat intens cu Kevin, mai ales că nu era de acord să vină la probe, să joace întîi la echipa secundă, iar salariul nu era pe măsura dorinţelor sale. S-a negociat mult şi pînă la urmă a acceptat să vină în condiţiile noastre, dar cu un venit mai mare decît era stabilit iniţial”, au dezvăluit dinamoviştii. În ciuda faptului că plafonul salarial la Dinamo este de 2000 de euro, Kevin Zougoula reprezintă una dintre excepţiile din lotul lui Flavius Stoican, acesta fiind remunerat cu 4000 de euro pe lună, dublu salariului pe care îl încasează tînărul tehnician promovat de la echipa a doua.

 

Tags: