ADVERTISEMENT
News

25 de polițiști sibieni, suspectați că au luat șpagă. Pentru ce ar fi pretins oamenii legii mită

Percheziții de aploare la Sibiu. 25 de polițiști sunt suspectați că au luat șpagă. Reacția conducerii instituției.
Autor: Cerasela Stafie | 19.05.2021 | 10:45
25 de polițiști sibieni, suspectați că au luat șpagă. Pentru ce ar fi pretins oamenii legii mită
25 de polițiști sibieni, suspectați că au luat șpagă. Pentru ce ar fi pretins oamenii legii mită Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și polițistii anticorupție ai Directiei Generale Anticorupție – Structura Centrală și Serviciile Județene Anticorupție Sibiu, Alba, Brasov și Cluj pun în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară.

ADVERTISEMENT

Sunt vizați 25 agenți de poliție din cadrul I.P.J. Sibiu. Oamenii legii sunt suspectați de corupție, într-o cauză penală.

25 de polițiști sibieni, suspectați că au luat șpagă. Pentru ce ar fi pretins oamenii legii mită

„Astăzi, 19 mai 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și Serviciile Județene Anticorupție Sibiu, Alba, Brașov și Cluj, pun în executare 17 mandate de percheziție domiciliară pentru probarea unor infracțiuni de corupție într-o cauză penală în care sunt suspectați 25 agenți de poliție din cadrul I.P.J. Sibiu,” a transmis Direcția Generală Anticoruptie.

„Totodată, sunt puse în executare 33 de mandate de aducere și 3 ordonanțe de predare înscrisuri și medii de stocare. În cauză se beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse din anchetă, citate de Mediafax, oamenii legii sunt suspectați de luare de mită. Aceștia ar fi acceptat șpagă de la șoferi, pentru a trece cu vederea unele încălcări ale Codului Rutier.

În cauză, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a emis o primă reacție. Conducerea instituției menționează că toleranța față de asemenea fapte este zero.

În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la o anchetă în care sunt vizați mai mulți polițiști din cadrul I.P.J. Sibiu, Compartimentul Relații Publice este abilitat să comunice următoarele.

ADVERTISEMENT

Asigurăm comunitatea sibiană că instituția noastră are toleranță zero față de actele de corupție, context în care conducerea I.P.J. Sibiu a sprijinit și va sprijini în continuare structurile implicate în derularea anchetei în cauza. Precizăm că acțiunea este comună, iar mai mulți polițiști din cadrul instituției noastre sunt implicați activ în desfășurarea anchetei penale,” au adăugat.

Șpagă record refuzată de un polițist

Direcția Generală Anticorupție a transmis și vești mai bune. La începutul acestei luni, la data de 9 mai, un polițist a refuzat o șpagă record.

ADVERTISEMENT

Un agent de poliție din cadrul Biroului de Poliție al Autostrăzii A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva a identificat în trafic un bărbat suspectat că ar fi furat 100.000 de euro. Individul i-a oferit nu mai puțin de 12.000 de euro pentru a-l lăsa să plece.

Omul legii a refuzat oferta și l-a denunțat pe bărbat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore pentru dare de mită.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!