News

5 modele de scrisori de recomandare pe care să le adaugi la CV-ul tău

11.07.2019 | 16:35
Modele de scrisori de recomandare

Cu toții știm că scrisoarea de recomandare este un document pe care numeroși angajatori îl solicită candidaților, dar de care poți avea nevoie și în altfel de situații, cum ar fi înscrierea la un curs sau obținerea unei burse de studiu. Așadar, FANATIK te învață cum ar trebui să arate scrisoarea ta de recomandare pentru a face diferența între tine și ceilalți candidați și îți va oferi mai multe modele!

Iată 5 modele de scrisori de recomandare pe care din care ar trebui să alegi pentru CV-ul tău

Persoana care ți-o oferă poate va fi nevoită să completeze și un chestionar, să răspundă la un e-mail sau să vorbească cu cineva de la resurse umane la telefon. Iar dacă ea nu te cunoaște bine, acest lucru se va vedea cu ochiul liber! De aceea, este important să te asiguri că persoana care te recomandă pentru angajare nu va oferi doar o referință oarecare, ci cea mai bună referință.

Este o idee bună să oferi persoanei care te recomandă și un CV, pe lângă solicitarea unei scrisori de recomandare. Nu contează că vă cunoașteți de mult timp, CV-ul tău poate conține informații esențiale pe care celălalt le poate omite, noi acreditări sau realizări. Este important ca datele incluse în scrisoarea de recomandare să fie cât mai actuale.

Modele de scrisori de recomandare
Modele de scrisori de recomandare! Conteaza foarte mult cine te recomanda!

Iată mai jos modelele de scrisori de recomandare!

Modelul 1

Dragă (Nume, Prenume),(Numele complet al angajatului) a fost angajatul companiei (Numele Companiei) din Noiembrie 1999 cand a fost angajat/ă pe poziția de (Poziție/ Titlul postului 1). În Decembrie 2000 a fost promovat/ă în postul de (Poziție/ Titlul postului 2) care reprezintă jobul său actual.Responsabilitățile sale ca (Poziție/ Titlul postului 1) includeau (Responsabilitatea1), (Responsabilitatea 2) și (Responsabilitatea 3). Dupa ce a preluat postul de (Poziție/ Titlul postului 2) responsabilitățile sale de lucru s-au modificat pentru a include și (Responsabilitatea 4), (Responsabilitatea 5) și (Responsabilitatea 6).El/ Ea este un/o angajat/ă foarte devotat/ă. Punctele sale tari sunt evidențiate mai ales în abilitatea sa de învățare, spiritul de echipă, calitățile de lider și respectarea termenelor limită.Printre realizările sale se numără: (Realizarea 1), (Realizarea 2) si (Realizarea 3). (Numele angajatului) este un (Pozitie/ Titlul postului) capabil, și vi-l recomandăm cu încredere pentru o astfel de poziție.Cu respect,(Nume) și (Poziție)

Modelul 2

Stimate Domnule/ Stimata Doamna,Va adresez aceasta scrisoare de recomandare pentru a o prezenta pe d-l/d-na …… in vedereaangajatii pe postul de …….. din cadrul companiei…….Am cunoscut-o pe d-l/d-na in ……., atunci cand am avut primul interviu pentru pozitia de …..indepartamentul …… al Companiei …… Ulterior, am devenit colegul si managerul ei si am lucrat inaceeasi echipa timp de un an, avand posibilitatea de a observa dorinta si procesul ei de dezvoltare profesionala.Asa cum am putut observa, d-l/d-na…… este o persoana inteligenta, muncitoare si foartemotivata, capabila sa gaseasca mereu cea mai buna solutie la problemele aparute. In cadruldepartamentului ……., d-l/d-na…..a fost responsabila …… si a contribuit la …….. In perioada de unan in care a fost angajata companiei ……, a avut sansa de a castiga experienta practica in domenii precum ……. si …….Pe parcursul proiectelor in care a fost implicata, am observat abilitatile ei de …….., rezolvarea problemelor aparute, dar si un inalt nivel de creativitate in ……. Totodata, d-l/d-na …..are un stilde lucru profesionist, increzator si o atitudine proactiva, oferind mereu solutii potrivite, datoritacapacitatii de previzionare si gandire in ansamblu.Pe baza celor mentionate, dorim a o recomanda cu incredere pe d-l/d-na …….pentru a fi angajata pe postul de …… din cadrul companiei dumneavoastra.Cu respect,………FunctiaCompania ……

Modelul 3

Domnul (Doamna)  ……………………, cu domiciliul în ………………………….., judeţul …………….. , a fost angajată în cadrul SOCIETĂȚII COMERCIALE …………….. S.R.L. din ……………………………, judeţul ………………., în perioada ……………………………… .În perioada de timp mai sus menţionată, domnul (doamna) ………………………… şi-a îndeplinit cu conştiinciozitate obligaţiile de serviciu, dovedind o deosebită putere de muncă, fiind capabil (-ă) de reale performanţe în conceperea şi realizarea documentelor specifice activităţii de secretariat.Fiind în bune relaţii cu ceilalţi colegi din cadrul biroului, într-un adevărat spirit de echipă, a ajutat prin natura muncii depuse la desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de secretariat, neaducând niciun prejudiciu societății noastre.Pe baza celor menţionate anterior, îl (o) recomand pe domnul (doamna) …………………….. pentru desfăşurarea activităţii în cadrul postului pe care îl va ocupa în cadrul unităţii dumneavoastră.Administrator SC. ……………. S.R.L.……………………(semnătură) Data ………………….

Modelul 4

Va scriu aceasta scrisoare de recomandare pentru a o prezenta pe domnisoara Ana Popescu. Ana a lucrat ca asistenta a mea la Next Advertising. Ca manager de conturi am in subordine patru asistenti, printre care se numara si Ana. Una din sarcinile mele a fost ca in ultimii doi ani sa evaluez evolutia si rezultatele ei profesionale.Ana a inceput sa lucreze la Next Advertising ca receptionera. Prin entuziasmul si eforturile ei s-a facut remarcata. In urma cu doi ani am recrutat o persoana pentru departamentul pe care il conduc. Am apelat atat la surse externe, cat si interne. Ana a reusit sa obtina jobul.Munca in departamentul nostru poate fi extrem de solicitanta. Un membru al acestui departament trebuie sa poata comunica atat cu clientul final, cat si cu furnizorul brut al solutiilor. Ana a reusit de fiecare data sa rezolve orice situatie problematica aparuta astfel incat ambele parti sa fie multumite de rezultatul final.Ana si-a respectat deadline-urile, terminandu-si activitatile la nivelul impus de agentia noastra. Daca ar trebui sa ii recomand o arie pe care sa se concentreze mai mult, as alege implicarea emotionala in activitatile zilnice. Eforturile pe care le depune pentru a rezolva activitatile jobului ei o fac uneori pe Ana sa se implice emotional si personal.In concluzie, o recomand cu incredere pe Ana pentru pozitia pentru care compania dumneavoastra o intervieveaza.Cu consideratie,

Modelul 5

Draga (Nume),(Numele complet al angajatului) a fost angajatul companiei (Numele Companiei) din […] cand a fost angajat/a in postul de (Pozitie/ Titlul postului 1). In […] a fost promovat/ a in postul de (Pozitie/ Titlul postului 2) care reprezinta slujba sa actuala.Responsabilitatile sale ca (Pozitie/ Titlul postului 1) includeau (Responsabilitatea1), (Responsabilitatea 2) si (Responsabilitatea 3). Dupa ce a preluat postul de (Pozitie/ Titlul postului 2) responsabilitatile sale de lucru s-au modificat pentru a include si (Responsabilitatea 4), (Responsabilitatea 5) si (Responsabilitatea 6).El/ Ea este un/o angajat/a foarte devotat/a. Punctele sale tari sunt aparente mai ales in abilitatea sa de invatare, spiritul de echipa, calitatile de lider si respectarea termenelor limita.Printre realizarile sale se numara: (Realizarea 1), (Realizarea 2) si (Realizarea 3).(Numele angajatului) este un (Pozitie/ Titlul postului) capabil, si vi-l recomandam cu incredere pentru o astfel de pozitie.Cu respect,(Nume)(Pozitie)

Tags: