Advertorial

5 seriale din ultimul deceniu pe care merită să le vezi

În ultimul deceniu au apărut tot mai multe seriale de top, iar câteva au reușit să câștige numeroase premii și să aibă milioane de fani.
10.09.2022 | 12:35
5 seriale din ultimul deceniu pe care merita sa le vezi

Iată care sunt cele mai urmărite seriale din ultimii zece ani:

 1. Better Call Saul

Acest serial derivat din Breaking Bad a rulat între februarie 2015 și august 2022 și s-a încheiat recent după cele șase sezoane care au avut 63 de episoade. Acțiunea se petrece la început în Albuquerque, New Mexico, iar Better Call Saul a avut parte de numeroase recenzii pozitive și a câștigat numeroase premii și a avut și o mulțime de nominalizări la gale de top precum Premiile Emmy, Peabody ori Globurile de Aur.

Succesul Better Call Saul a dus ulterior la apariția unui talkshow, a unui podcast și a reviste de benzi desenate. Audiențele serialului au fost foarte bune și Better Call Saul s-a încheiat după șase sezoane.

 2. Game of Thrones

Considerat de unii nu doar unul dintre cele mai bune seriale din ultimul deceniu, ci din istorie, Game of Thrones a devenit în scurt timp un fenomen mondial, având un succes impresionant încă de la primul sezon. Numărul total al sezoanelor este 8, iar Game of Thrones are milioane de fani în întreaga lume.

De altfel, succesul de care a avut parte a determinat HBO să lanseze un spin-off în această vară. Iar locațiile în care s-au filmat scene din Game of Thrones au devenit atracții turistice, fie că vorbim despre țări precum Croația, Malta ori Islanda. Cei pasionați de acest serial pot încerca și un joc de cazino online dezvoltat de compania Microgaming, care are 243 de linii de plată, iar simbolurile sunt elemente din serialul HBO.

3. La Casa de Papel

Unul dintre serialele fenomen de pe Netflix, care s-a aflat în topul audiențelor de pe platforma de streaming în aproape toate țările. La Casa de Papel a ajuns la final spre dezamăgirea multor fani, care așteaptă însă cu nerăbdare viitoarele episoade din Berlin, un spin-off axat pe acest personaj.

Povestea din La Casa de Papel începe însă în momentul în care genialul El Profesor adună o bandă de hoți pentru a comite cel mai mare jaf din istoria Spaniei. Acest serial a câștigat o mulțime de premii și este considerat unul dintre cele mai bune din ultimul deceniu.

4. Narcos

Serialul realizat de cei de la Netflix s-a bucurat și el de un succes impresionant. A debutat în 2015, cu un prim sezon în care ni s-au prezentat pașii făcuți de agenții DEA în încercarea de a-l captura pe Pablo Escobar și modul în care acesta și-a construit un imperiu. În al doilea sezon, acțiunea devine și mai accentuată și suspansul este prezent.

Sezonul cu numărul trei, ultimul din Narcos, le-a arătat fanilor lupta pentru capturarea cartelului Cali. După succesul major pe care Narcos l-a avut, cei de la Netflix au luat decizia de a produce un spin-off, ce se numește Narcos: Mexico. Și acesta a ajuns însă la final după trei sezoane de succes.

 5. Mr Robot

Apărut în 2015, Mr. Robot a avut patru sezoane și s-a încheiat la finalul anului 2019. Rami Malek este în rolul principal, în pielea unui hacker foarte priceput, care suferea de anxietate socială și de depresie. Mr. Robot a câștigat nu mai puțin de două Globuri de Aur, trei premii Emmy și un Peabody.

Mai mult, serialul a impulsionat foarte mult cariera lui Rami Malek, care a devenit unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood, putând fi văzut în ultimii ani și în filme precum Papillon, Bohemian Rhapsody și No Time to Die. Audiența ultimului sezon a fost însă în scădere, iar echipa de producție a decis să oprească serialul.