Life

8 martie, ziua în care este găsit mort adevăratul Hachiko. Cum arăta, de fapt, câinele care și-a așteptat ani de zile stăpânul

Cu siguranță toată lumea a auzit povestea lui Hachiko, câinele care și-a așteptat ani de zile stăpânul în fața gării unde acesta pleca la muncă.
08.03.2023 | 09:03
8 martie ziua in care este gasit mort adevaratul Hachiko Cum arata de fapt cainele care sia asteptat ani de zile stapanul
8 martie, ziua în care este găsit mort adevăratul Hachiko. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Povestea reală a lui Hachiko a început în secolul al XX-lea, însă continuă să impresioneze oamenii chiar și în prezent. Dovada cea mai clară este filmul Hachiko, care spune întreaga poveste și care a ajuns la inimile publicului larg, emoționând o lume întreagă.

Povestea reală a lui Hachiko

Hachiko a fost un câine din rasa Akita Inu născut la o fermă în 1923 și adoptat ulterior de Hidesaburo Ueno, profesor de agricultură la Universitatea din Tokyo. Cei doi au intrat într-o rutină zilnică, mai exact mergeau împreună până la gara Shibuya, unde Ueno îl mângâia pe Hachiko înainte de a se urca în trenul care îl ducea la serviciu.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, Hachiko, care a devenit cunoscut și sub numele de Hachi, își petrecea ziua așteptându-l pe stăpânul său să se întoarcă. Între timp, comercianții locali și lucrătorii din gară îl supravegheau și îi dădeau adesea dulciuri în timp ce câinele aștepta ore întregi.

Rutina celor doi a continuat ani de zile, până în momentul în care o tragedie a avut loc. Mai exact, Ueno, stăpânul lui Hachiko, nu s-a mai întors acasă de la serviciu. Bărbatul a suferit o hemoragie cerebrală și a murit, însă câinele nu a știut acest lucru, așa că a continuat să îl aștepte în fața gării.

ADVERTISEMENT

Hachiko și-a așteptat stăpânul în gară nouă ani de zile

Câinele nu și-a pierdut niciodată speranța și a continuat să își aștepte stăpânul mai bine de nouă ani de zile. În cele din urmă, într-o dimineață, mai exact pe data de 8 martie 1935, Hachiko a fost găsit mort, cel mai probabil din cauze naturale.

Corpul lui Hachiko a fost dus mai apoi în sala de bagaje a gării, unul dintre locurile lui preferate. Deși viața lui Hachiko s-a încheiat cu zeci de ani în urmă, povestea sa continuă să trăiască. După moartea lui Hachiko, corpul său a fost conservat și plasat la Muzeul Național de Știință al Japoniei din Tokyo.

ADVERTISEMENT

De asemenea, având în vedere povestea care a emoționat o lume întreagă, un moment al lui Hachiko a fost amplasat lângă mormântul stăpânului său în cimitirul Aoyama din Tokyo. O altă statuie de bronz a fost ridicată chiar în fața gării Shibuya, însă aceasta a fost distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Nenumărate monumente în memoria lui Hachiko

Deși statuia originală a câinelui Hachiko nu a putut fi restaurată, o nouă statuie a înlocuit-o în același loc exact la sfârșitul războiului, în 1948. Locul a devenit ulterior un parc de cartier popular și iubit, unde turiștii pot onora și admira dragostea necondiționată a câinelui loial.

ADVERTISEMENT

Iar acestea nu sunt singurele monumente în memoria patrupedului. Intrarea în gară cea mai apropiată de statuie a fost redenumită “Hachikō-guchi”, sau “Intrarea/ieșirea Hachikō” în japoneză. Mai mult, una dintre liniile de tren a fost denumită și ea “Linia Hachiko”. Și să nu uităm nici de filmul din 2009 cu același nume.

De asemenea, la împlinirea a 80 de ani de la moartea lui Hachiko și a 90 de ani de la moartea lui Ueno, a fost dezvelită o statuie din bronz care îl reprezintă pe Hachiko reunindu-se cu Ueno, la data de 8 martie 2015. Statuia a fost amplasată în fața departamentului de agricultură al Universității din Tokyo, unde Ueno a fost profesor.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori