Peștele pe care trebuie să îl ai pe masa de Paște e foarte gustos și se găsește și ușor. De asemenea, are un preț accesibil și poate fi cea mai bună alegere pentru o masă cât se poate de sănătoasă.
De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească anumite preparate tradiționale. Printre acestea se numără drobul de miel, dar și ouăle vopsite. De asemenea, cozonacul este desertul care completează perfect meniul.
Puține persoane știu însă, dar pe masa de Paște ar fi bine să avem și Pește. Care e cea mai bună alegere și ce putem consuma fără griji și fără să ne golim buzunarele? Există o soluție simplă.
Peștele pe care trebuie să îl ai pe masa de Paște este macroul. Iar o alegere bună este macroul proaspăt. Se prepară în numeroase moduri și de asemenea, e la fel de sănătos ca și somonul, dar și mai ieftin.
Și nu este singurul. Pentru un meniu bogat și prietenos cu bugetul, heringul, dar și tonul și sardinele pot fi de asemenea o alegere destul de bună. Chiar și specialiștii au vorbit despre beneficiile pe care le au.
Peștele pe care trebuie să îl ai pe masa de Paște e bogat în omega-3 dar și în acizi grași. Totodată, asigură și senzația de sațietate. Astfel, după o masă nu vei mai avea nevoie de nimic altceva.
„Grăsimea naturală echilibrată, de înaltă calitate, în cantități rezonabile, va asigura sațietatea. Vei mânca mai puțini carbohidrați simpli și, în același timp, vei evita rezistența la insulină, colesterolul crescut și problemele vasculare”, dr. Olga Golubeva
Menționăm că peștele rămâne oricum un aliment minune pentru organism. Chiar și Asociația Americană a Inimii (AHA) recomandă consumul de pește de cel puțin 2 ori pe săptămână. Iar peștele gras precum somonul e cel mai recomandat.
Pentru că somonul poate fi însă ceva mai scump, există înlocuitori. După cum spuneam mai sus, macroul, poate fi unul dintre ei. Și sardinele în ulei, dar și tonul la conservă pot avea un efect benefic.