News

A fost stabilizată structura Catedralei Notre-Dame din Paris! Ce riscuri mai sunt acum

20.04.2019 | 19:12
A fost stabilizata structura Catedralei NotreDame din Paris Ce riscuri mai sunt acum
Catedrala Notre- Damme nu se mai află sub riscul prăbușirii

Vești bune pentru francezi, după incendiul devastator care a cuprins Catedrala Notre-Dame la începutul acestei săptămâni. În urma evaluărilor efectuate, specialiștii au ajuns la concluzia că simbolul arhitecturii și culturii europene nu este în pericol de a se prăbuși.

Specialiștii au stabilizat structura Catedralei Notre-Dame

Pe lângă stabilirea cauzelor exacte care au dus la producerea incendiului, autoritățile de la Paris sunt preocupate acum de găsirea acelor mai bune soluții pentru a reconstrui cât mai curând Catedrala Notre-Dame. Profund marcați de tragedie, unii dintre cei mai bogați oameni din Franța s-au oferit deja să dea o mână de ajutor pentru ca simbolul patriei lor să-și recapete strălucirea.

La patru zile după ce un incendiu a produs pagube serioase clădirii-simbol a Parisului, muncitorii și arhitecții chemați la fața locului au reușit să stabilizeze structura afectată a Catedralei Notre-Dame. Potrivit informațiilor oficiale, pompierii au părăsit la rândul lor zona respectivă, în cursul zilei de vineri, 19 aprilie.

Catedrala Notre-Dame a fost mistuită de flăcări
Catedrala Notre-Dame a fost mistuită de flăcări

Ce riscuri mai sunt în aceste momente

Enoriașii care obișnuiau să sărbătorească vinerea mare în Notre-Dame, au mers la o biserică din apropiere, unde s-au rugat pentru Catedrală. Totodată, oamenii au fost bucuroși să afle că autoritățile au reușit să salveze relicve de neprețuit, precum Coroana de Spini a lui Iisus.

Nu mai există niciun risc ca pereţii catedralei să se prăbuşească” , a declarat lt. col. Gabriel Plus, purtător de cuvânt al serviciului de pompieri din Paris. Acesta a mai precizat că nu mai există „puncte fierbinți” în interiorul clădirii, pompierii reușind totodată să răcească pereții și resturile de la acoperiș.

Este un miracol faptul că catedrala încă mai este în picioare şi că toate relicvele au fost salvate“ , a mai spus Gabriel Plus. În ceea ce privește motivele care au dus la declanșarea tragediei, anchetatorii consideră că focul a fost pornit accidental și analizează acum toți factorii care ar fi putut contribui la declanșarea lui.