Sport

A murit Lazăr Ciucu! A arbitrat de mai multe ori derby-ul Steaua – Dinamo

29.10.2018 | 18:08
A murit Lazar Ciucu A arbitrat de mai multe ori derbyul Steaua  Dinamo
A murit fostul arbitru şi fotbalist Lazăr Ciucu

Lazăr Ciucu a murit la vârsta de 71 de ani! Tragica veste a fost făcută la doar o săptămână după ce fostul mare fotbalist al României, Ilie Balaci, a fost condus pe ultimul drum. „Ne-a mai parasit un arbitru de mare valoare. Era nelipsit de la celebrele dueluri Steaua-Dinamo. După Jan Grama ne-a parasit si celălalt asistent, Lazăr Ciucu. Condoleante familiei îndoliate. Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este mesajul postat de Facebook de Marcel Paraschiv, fost angajat la FRF (Federaţia Română de Fotbal).

Fostul fotbalist şi arbitru Lazăr Ciucu a decedat. Născut pe 28 septembrie 1947, la Brăniştari, acesta a crescut la juniorii echipei Progresul Bucureşti. A ajuns la ASA Târgu Mureş în sezonul 1967 – 1968, iar în aceeaşi ediţie a fost cedat sub formă de împrumut la Industria Sârmei Câmpia Turzii.

Cine a fost Lazăr Ciucu, fostul jucător şi arbitru care a murit la 71 de ani

În sezonul 1968 – 1969, Lazăr Ciucu a jucat în tricoul echipei Poli Timişoara. A urmat un periplu la mai multe echipe din Prahova. Fostul fotbalist a evoluat la Petrolul Ploieşti în perioada 1969  1971, iar în 1971 – 1972 a trecut la divizionara secundă Poiana Câmpina, care, chiar în acel an, a retrogradat în Divizia C. În finalul periplului prahovean a ajuns la Metalul Plopeni (1972 – 1974). Lazăr Ciucu a evoluat în 16 meciuri în Liga 1 Betano, iar apoi a decis să devină arbitru. Mai mult, acesta a făcut parte şi din brigăzi care au arbitrat derby-urile Steaua – Dinamo.

Jean Grama a fost un alt fost fotbalist şi arbitru care a murit în vara anului 2018. Născut pe 29 ianuarie 1944, Jean Grama şi-a început cariera de fotbalist la Progresul Bucureşti şi a mai jucat la Autobuzul Bucureşti, S.N. Olteniţa şi Jiul Petroşani. Timp de 10 ani a fost arbitru divizionar, iar apoi a activat în conducerea cluburilor Progresul Bucureşti, FC Dinamo Bucureşti şi Juventus Bucureşti.