News

A murit Nicolae Giurgiuvanu, comandantul NAVROM. Era infectat cu SARS-CoV-2

24.11.2020 | 08:54
A murit Nicolae Giurgiuvanu comandantul NAVROM Era infectat cu SARSCoV2
ADVERTISEMENT

Covid-19 face o nouă victimă în rândul personalităților din România. Nicolae Giurgiuvanu, comandantul NAVROM, a încetat din viață luni după amiază, infectat fiind cu noul coronavirus.

Comandantul, în vârstă de 67 de ani, a aflat că suferă de SARS-CoV-2 după un control de rutină efectuat la o unitate medicală din București.

ADVERTISEMENT

Ulterior, boala s-a agravat, iar pe data de 23 noiembrie acesta a pierdut lupta cu viața. Era internat la un spital din Focșani, acolo unde fusese transferat din Tulcea.

Nicolae Giurgiuvanu a murit. Comandantul NAVROM era infectat cu SARS-CoV-2

Este doliu pe Dunăre. Nicolae Giurgiuvanu, comandantul NAVROM, a murit luni după amiază la spitalul din Focşani, răpus de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Absolvent al Institutului de Marină, acesta a fost un simbol al flotei româneşti de transport pasageri, făcând zilnic drumuri pe ape, de la finele anilor’70.

În urmă cu câteva zile a fost diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2. Acesta a fost iniţial internat la Tulcea, dar pentru că starea sa era din ce în ce mai gravă, a fost transferat la spitalul din Focşani, urmând să ajungă la București.

ADVERTISEMENT

Din păcate, virusul nu i-a dat nici o şansă și a luat forme grave, iar pe data de 23 de noiembrie a fost confirmat decesul comandantului, anunță Adevărul.

Nicolae Giurgiuvanu, un om născut la munte, dar îndrăgostit de apă

Nicolae Giurgiuvanu s-a născut la Râşnov, însă marea lui iubire a fost marea. În anul 1973, a dat examen la Institutul de Marină Militară.

ADVERTISEMENT

”Nu am dat la cea civilă, pentru că la acea vreme aveam o prietenă care nu voia să fiu mult timp plecat pe mare“, spunea acesta într-un interviu pentru Adevărul.

În anul 1990, a plecat din Marina Militară şi s-a dedicat celei civile. În tot acest timp, a fost comandant pe vasul Danubius, construit pentru Nicolae Ceauşescu, pe Fortuna, nava de comandament, dar şi pe un remorcher militar şi pe o vedetă blindată.  Din 2010, este la cârma navei Moldova, transportând turişti la şi de la Sulina.

”Un om de o înaltă calitate morală, un prieten drag şi mereu pus pe şotii, un iscusit al vorbelor şi mereu gata să ajute pe oricine! Aşa l-am sunoscut şi aşa va rămâne, mereu, în amintirea noastră.

Drum lin, domnule comandant! Îngerii vor veghea asupra somnului tău de veci, iar Bunul Dumnezeu te va aşeza la dreapta Sa, în linişte şi pace! Dumnezeu să te odihnească, prieten drag!”, au scris apropiații despre comandant.

ADVERTISEMENT