News

Când ajunge în România furtuna care a făcut ravagii în Franța și Germania. Anunțul ANM

Furtuna care a făcut prăpăd în vestul Europei va ajunge și în țara noastră în curând. Peste 20.000 de fulgere au numărat pasionații de furtuni în Franța.
02.05.2024 | 21:43
Cand ajunge in Romania furtuna care a facut ravagii in Franta si Germania Anuntul ANM
Când ajunge în România furtuna care a făcut ravagii în Franța și Germania. Anunțul ANM. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Furtuna a ucis o femeie în Franța, iar sute de avioane au fost ținute la sol, în timp ce zeci de hectare de culturi au fost distruse de grindină. Nu au scăpat de furia naturii nici britanicii, acolo unde un cămin de bătrâni de lângă Londra a fost lovit de fulger. Acest fenomen meteo extrem ajunge în România în 24 de ore.

Furtuna care a făcut prăpăd în vestul Europei va ajunge și în țara noastră în curând

Sute de avioane au rămas blocate la sol în Paris, iar multe dintre ele au fost deviate spre Bruxelles, Lyon sau Amsterdam, pentru aterizare. O femeie în vârstă de 57 de ani a fost luată de o alunecare de teren, iar soțul său a scăpat ca prin minune.

ADVERTISEMENT

Între timp trenurile au avut întârzieri considerabile, pe fondul celor 35.000 de tunere și 20.000 de fulgere înregistrate. Temperatura a fost neobișnuită pe fondul unor temperaturi foarte ridicate pentru Marea Britanie, fiind vorba despre temperaturi de 22 de grade, de altfel o valoare record pentru această perioadă a anului.

Nu au scăpat de furia naturii nici orașele Dusseldorf, Frankfurt și Stuttgart, care sunt în continuare sub cod roșu de vreme rea. Meteorologii avertizează că această furtună va lovi România în câteva zile, probabil chiar de Paște.

ADVERTISEMENT

Asta, deși meteorologii dădeau asigurări că vremea va fi extraordinar de frumoasă în noaptea de Înviere. ”Aceasta înseamnă valori de 23°C în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în partea de sud-vest. Sigur că pe litoral va fi mare interes, cel puțin pentru ziua de 1 și 2 mai.

Și la munte, o vreme în general schimbătoare. Nu excludem să avem și perioade în care să consemnăm averse slabe. Însă, regimul de temperaturi, per ansamblu, în următoarele zile va fi între 15 până la chiar spre sfârșit finalul săptămânii 19°C cu 14-15°C temperatura a apei mării. La munte, de asemenea, posibile averse locale, însă, per ansamblu, o vreme în general frumoasă.

ADVERTISEMENT

Regimul de temperaturi se va opri undeva la 16°C, cele mai ridicate valori în partea de vest-sud-vest a țării. Încheiem luna aprilie cu 26-27°C şi debutăm cu luna mai cu valori de 23°C”, explica directorul ANM Elena Mateescu.

Furtuna Monica a făcut ravagii în sudul Franței în luna martie

În urmă cu o lună, furtuna Monica făcea ravagii în Franța. De altfel, după ce trei persoane mureau și patru erau dispărute în urma inundațiilor, MAE emitea o atenționare de călătorie pentru toți românii care s-ar afla în zonă sau care aveau intenția să călătorească în această țară, pentru a nu le fi pusă viața în pericol.

ADVERTISEMENT

În departamentul Gard din Franța, un tată a fost luat de ape alături de cei doi copii ai săi când aceștia încercau să traverseze mașina peste un pod. Sute de pompieri alături de elicoptere și drone s-au mobilizat pentru a-i găsi pe aceștia.

Oamenii spun că nu au mai văzut asemenea vreme și pun totul pe seama schimbărilor climatice provocate de om. ”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că Meteo France a anunţat un cod portocaliu de ploi abundente şi inundaţii pentru 10 departamente din Republica Franceză şi cod galben în 44 departamente, precum şi în Andorra”, transmitea MAE.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori