News

A murit unul dintre cei mai cunoscuți membri ai Cenaclului Flacăra. Avea doar 58 de ani

20.02.2021 | 19:51
A murit unul dintre cei mai cunoscuti membri ai Cenaclului Flacara Avea doar 58 de ani
Ion Chiriac a murit la 58 de ani
ADVERTISEMENT

Ion Chiriac, unul dintre cei mai cunoscuți membri ai Cenaclului Flacăra, a murit chiar de ziua sa după ce fiica îi cântase „La mulți ani” la telefon.

Fost folkist al Cenaclului Flacăra, cântărețul Ion Chiriac a murit chiar în ziua în care împlinise 58 de ani, în casa părintească din localitatea vascluiană Ghermănești.

ADVERTISEMENT

Cauza suspectată a decesului e un stop cardio-respirator, dar poliția a început o anchetă oficială pentru a stabili cauza morții.

Ion Chiriac a murit la 58 de ani

Cântărețul Ion Chiriac a activat în cadrul Cenaclului Flacăra înainte de 1990 și a fost în turneele lui Adrian Păunescu alături de fratele său, Gelu, timp de zece ani până la desființarea cenaclului.

ADVERTISEMENT

Cea care a anunțat decesul bărbatului a fost fiica sa, Ioana Andreea, într-o postare pe Facebook.

„Astăzi, 20 februarie, tăticuțul meu a împlinit 58 de ani. L-am sunat cu toții, i-am cântat, ne-am împărtășit iubirea. Imediat după ce am închis apelul, Dumnezeu a ales să îl primească în Veșnicie (stop cardio respirator). Toata ființa mea e distrusă momentan și în șoc, de aceea vă rog din inima, dacă ajungeți pe la Sfânta Biserică, aprindeți o lumânare, pentru ca sufletul lui să fie în Lumină.

Pentru tatăl, omul și marele artist Ioan Chiriac, jumătatea ”Frații Chiriac”, vă mai rog să nu îi uitați muzica. A bucurat mii de copii, zeci de mii de oameni care mergeau la Cenaclul Flacăra. Să-i păstram vie amintirea, datorită lui cânt și exist pe acest pământ”, a scris femeia.

ADVERTISEMENT

Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, a confirmat decesul: : ”Astăzi (n.r. – sâmbătă), în jurul orei 12, am fost solicitați să intervenim la un caz în localitatea Ghermănești. Echipajul cu medic ajuns la locuința indicată nu a mai putut face nimic altceva decât să constate decesul unui bărbat de 58 de ani, fără a se mai impune manevrele de resuscitare”.

Printre cele mai cunoscute melodii din repertoriul fraților Chiriac, din perioada petrecută la Cenaclul Flacăra, se regăsesc „Cine vrea război pe lume”, „Moartea căprioarei”, „Torna, Torna, fratre” și „Trandafirul Albastru”.

ADVERTISEMENT