Simona Halep

A vrut să se lase de tenis în 2015, iar până în 2019 nu câștigase niciun meci la Wimbledon! Povestea incredibilă a lui Shuai Zhang

09.07.2019 | 11:45
A vrut sa se lase de tenis in 2015 iar pana in 2019 nu castigase niciun meci la Wimbledon Povestea incredibila a lui Shuai Zhang

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon, după ce a trecut de Cori Gauff, scor 6-3, 6-3. Va juca împotriva chinezoaicei Shuai Zhang pentru un loc în careul de ași ai turneului de Grand Slam de la Londra. Se poate spune că Simona a avut șansa unui traseu favorabil, dacă ținem cont că nu a înfruntat niciun cap de serie până acum. Dar Zhang este departe de a fi un adversar facil. Are o poveste absolut incredibilă și i-a mai provocat momente triste Simonei în trecut.

Culmea, povestea de succes a lui Shuai Zhang în tenis începe cu anunțul că vrea să se retragă. Se întâmpla la finalul sezonului 2015, iar totul a fost povestit de Samantha Stosur, partenera din proba de dublu a jucătoarei din China.

“Eram la Beijing, jucasem proba de dublu la China Open. Ne-a scos la masă pe mine și echipa mea și a început să ne povestească totul despre cariera ei. Cum a început să joace, cum s-a chinuit cu accidentările. Apoi s-a plâns că a început să scadă foarte mult în clasamente și că ar vrea să se retragă din tenis. I-am spus că este alegerea ei dacă vrea să renunțe, dar că pe mine m-ar întrista foarte mult să ia această decizie. Și, din fericire, s-a răzgândit”, povestea Samantha Stosur.

A bătut-o pe Simona Halep la Australian Open 2016, la doar câteva săptămâni după ce a vrut să se retragă

Shuai Zhang avea doar 26 de ani, dar ieșise din prima sută mondială atât la simplu, cât și la dublu. Simțea că nu mai poate să revină, că totul este inutil. Dar pentru a nu o supăra pe Stosur a decis să mai dea o șansă tenisului.

“Sam este prietena mea cea mai bună și nu mi-aș fi dorit ca ea să fie supărată din cauza mea. Asta m-ar fi făcut și pe mine cu atât de mult mai tristă. Așa că am decis să mai încerc, să mai joc câteva turnee”, povestea și Shuai Zhang.

La doar câteva zile după această discuție, Shuai Zhang începea calificările pentru Australian Open 2019. Chinezoaica reușea să ajungă pe tabloul principal și era recompensată cu un duel de vis, contra uneia dintre cele mai bune jucătoare din lume. Simona Halep. La ora întâlnirii, Zhang era locul 133 mondial. A fost poate cel mai dureros eșec suferit de Simona la un turneu de Grand Slam. Chinezoaica a lovit fără menajamente și a câștigat clar, 6-4, 6-3.

Titlu la Australian Open 2019 în proba de dublu, cea mai bună performanță pentru Zhang

La acea ediție a Australian Open, Shuai Zhang ajungea până în sferturile de finală. Le-a mai învins pe Alize Cornet, Varvara Lepchenko și Madison Keys, pentru a ceda în cele din urmă la Johanna Konta. Apoi, Shuai Zhang a continuat să urce în clasamentul WTA și a ajuns chiar între primele 50 de jucătoare ale lumii în proba de simplu. Iar după Wimbledon 2019 va fi pe locul 34 sau mai sus.

Ajunsă la 30 de ani, Shuai Zhang are un 2019 de vis. Și cum altfel, dacă nu alături de Samantha Stosur. La ediția din acest an a Australian Open, cele două au reușit să câștige titlul în proba de dublu. Iar marți, chinezoaica joacă pentru prima semifinală de Grand Slam a carierei. Chiar contra Simonei Halep, cea în fața căreia își începea povestea de succes, în 2015. Zhang, care până în 2019 nu câștigase niciun meci pe tabloul principal la Wimbledon, le-a învins acum pe Garcia, Wickmayer, Wozniacki și Yastremska. De această dată, Simona promite că va fi mult mai atentă.

“Obiectivul meu este să mă simt bine pe teren. Cu Zhang am pierdut de câteva ori în trecut, voi încerca să îmi iau revanșa. O să lupt până la final”, a declarat Simona Halep înaintea jocului cu Shuai Zhang, programat marți, de la ora 15:00.