Fotbal international

AC Milan, OUT din Europa! De ce au fost excluși italienii din cupele europene. UEFA a anunțat cine le ia locul

29.06.2019 | 20:05
AC Milan OUT din Europa De ce au fost exclusi italienii din cupele europene UEFA a anuntat cine le ia locul

AC Milan este OUT din Europa. Italienii au fost excluși din sezonul următor al UEFA Europa League, deși, conform clasării puteau să intre în competiție. Au terminat pe locul 5 în Serie A, la un singur punct in spatele rivalei Inter, care a prins UEFA Champions League. Din nefericire pentru fanii echipei de pe San Siro, formația lor preferată nu va putea juca în Europa în sezonul viitor, decizia fiind luată de la TAS.

UPDATE 29 iunie, ora 20:05 / UEFA a anunțat că AC Torino, echipă clasată pe locul 7 în ultimul sezon din Serie, o va înlocui pe AC Milan în Europa League. Torinezii vor juca în turul 2 preliminar cu învingătoarea dintre Debrecen și Kukesi.

AC Milan, OUT din Europa!

Astfel, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anuntat excluderea lui AC Milan din sezonul 2019/20 al UEFA Europa League. Motivul ține de încălcarea regulamentelor de Fair Play Financiar, anunță jurnalistul italian Gianluca Di Marzio! Potrivit TAS, AC Milan nu s-a conformat obligațiilor însușite pentru anii 2015/2016/2017 și 2018. De altfel, chiar și conducerea echipei milaneze a înaintat către UEFA o propunere șocantă.

Șefii milanezilor au solicitat UEFA să le accepte dorința ca echipa să fie înlocuită în Europa League de următoarea formație din Serie A, care conform ordinii în clasament, ar avea acest drept, respectiv Torino! Ideea se învârtea chiar în jurul acestei temeri a rossonerilor. Italienii știau că nu au reuşit să rezolve diferendul cu forul european pe tema fair-play-ului financiar și anticipau deja decizia TAS.

AC Milan, OUT din Europa! AC Milan
AC Milan a solicitat să fie scoasă din competițiile europene anul acesta. Sursa foto – facebook

Cum voia AC Milan să scape de pedeapsă

Mai exact, TAS le-a reproșat celor de la AC Milan deficitul creat în perioada 2015-2017, când patroni au fost chinezii. Asiaticii n-au stat o clipă pe gânduri și au investit în primul lor an o sumă nefirească pentru transferuri, 250 de milioane, mult deasupra balanţei financiare. Din păcate pentru ei vânzările de jucători au fost mult mai mici. Conform regulamentului UEFA, dacă un club nu rezolvă problema echilibrului financiar poate fi suspendat din cupele europene până problema este reglată.

Italienii ar fi vrut să renunțe ei pentru a nu ajunge la o nouă sancțiune a forului european. Între timp, noua conducerea echipei, Zvonimir Boban – Paolo Maldini, caută de zor soluții pentru echilibrarea balanţei economice.

Tags: