Sport

AC Milan vrea să îl transfere pe Cesc Fabregas de la Chelsea

08.09.2018 | 20:19
AC Milan vrea sa il transfere pe Cesc Fabregas de la Chelsea

Cesc Fabregas, mijlocaşul celor de la Chelsea, este foarte aproape de un transfer la AC Milan în perioada de mercato din iarnă. Ibericul mai are contract până la finalul sezonului, iar formaţia de pe Stamford Bridge este tentată să obţină o sumă de bani pentru el în iarnă.

Jurnaliştii de la Corriere dello Sport au anunţat că trupa de pe San Siro este pregătită să ofere aproximativ 20 de milioane de euro pentru mijlocaşul de 31 de ani. Fotbalistul londonezilor se află într-o situaţie similară cu a lui Thibaut Courtois, cel care a ajuns în această vară la Real Madrid pentru doar 30 de milioane de euro deoarece la finalul sezonului ar fi putut pleca şi el gratis.

Fabregas, tentat de un transfer duopă achiziţiile lui Sarri

Maurizio Sarri, noul antrenor al celor de la Chelsea, i-a adus în această vară pe brazilianul cu origini italiene Jorginho şi pe croatul Matteo Kovacic. Fabregas nu a prins niciun minut în acest sezon în Premier League din cauza unei accidentări. Spaniolul a fost adus în 2014 la Chelsea de la Barcelona, club la care a reuşit o perioadă glorioasă alături de Pep Guardiola.

Cesc Fabregas a fost crescut la academia celro de la Barcelona şi a fost achiziţionat în 2003 de Arsenal pentru doar 3 milioane de euro. Spaniolul a fost repatraiat pe Camp Nou în 2011, iar peste doar trei sezoane a fost achiziţionat de Chelsea pentru 33 de milioane de euro.

Mijlocaşul naţionalei Spaniei a mai fost dorit în 2016  în Serie A, dar de către Juventus. Campioana Italiei a avut atunci de ales între Fabregas şi Blaise Matuidi, iar al doilea avea să ajungă în cele din urmă la Torino. ”Bătrâna Doamnă” i-a mai avut atunci pe lista de transferuri pe Axel Witsel şi Luiz Gustavo.

Fabregas s-ar putea adapta cu greu planurilor lui Sarri

Fostul tehnician de la Napoli îşi doreşte o linie mediană agresivă, cu un presing în jumătatea adversă de cele mai multe ori, iar pentru acest lucru are nevoie de jucători rapizi şi cu o capacitate de efort mare. Din păcate, Cesc Fabgreas este mai mult un pasator, iar la 31 de ani are şanse mici să reuşească să se mai impună într-o formaţie care îşi doreşte un joc în viteză după recuperarea mingii.

AC Milan îl transferă pe Cesc Fabregas
AC Milan îl transferă pe Cesc Fabregas

Internaţionalul spaniol ar putea totuşi să continue la Chelsea, dar să fie utitilzat din postura de rezervă pe toată durata sezonului. Londonezii îşi propun un parcurs cât mai lung în Champions League, iar pe lângă competiţia internaţională mai au de luptat în Cupa Angliei, Premier League şi Cupa Ligii. Fabregas ar putea să facă parte dintr-o rotaţie pe care Sarri este dispus să o facă după începerea tuturor competiţiilor şi este aşteptat să revină la o formă fizică mai bună după problemele medicale.

Cesc Fabregas a câştigat două titluri în Premier League cu Chelsea şi a izbutit să marcheze 21 de goluri în 183 de partide disputate în toate competiţiile. Fotbalistul a câştigat Cupa Angliei şi Cupa Ligii, iar un transfer în Serie A, iar putea revitaliza cariera intrată într-un mic con de umbră.

Citeşte şi:

Vlad Chiricheş, accidentare gravă la ligamente! Fundaşul lui Napoli ratează jocul cu Serbia şi poate ajunge la operaţie!

Mirel Rădoi după Portugalia – România U21 1-2: “Să nu ne pierdem cumpătul”