News

Accident foarte grav în Arad. Autobuz cu 80 de muncitori, lovit de un TIR. Sunt mai multe victime

28.06.2019 | 08:26
Accident foarte grav in Arad Autobuz cu 80 de muncitori lovit de un TIR Sunt mai multe victime

Un grav accidenta avut loc în Arad, unde un autobuz cu 80 de navetiști a fost lovit de un TIR. Ciocnirea dintre cele două mașini s-a produs într-o intersecție în afara orașului, aproape de o zonă industrială. Autobuzul care transporta muncitorii a intrat în intersecție fără să acorde prioritate, iar mastodontul l-a lovit puternic.

Accident grav în Arad, aseară, cu navetiști

11 persoane au fost rănite în urma impactului dintre cele două autovehicule. Două femei din autobuzul cu navetiști se află în stare gravă, conform Inspectoratului de Poliție Județeană Arad. Navetiștii se îndreptau spre casă, iar semaforul era gablen intermitent, fapt pentru care șoferul autobuzului a crezut că poate înainta fără probleme.

Șoferul de TIR a declarat pentru presă că autobuzul mergea cu viteză și că ciocnirea nu a mai putut fi evitată, izbitura  fiind una puternică și bruscă. „În ultimul moment a forțat intrarea, a venit cu viteză, a frânat colegul, dar nu am avut ce să mai facem, a fost izbitură, aţi văzut unde este, în spatele şoferului, vă daţi seama cum a încercat el să treacă, noi eram pe drum cu prioritate, el are cedează, trecerea acolo, dar el  a forţat la tupeu”, a declarat șoferul TIR-uluk, scrie știrileprotv.ro.

Două femei au fost grav rănite la Arad. Sursa foto: Știrile PRO TV

Șoferul autobuzului este de vină

Comisarul șef de la Poliția Rutieră din Arad a declarat că „Șoferul autobuzul nu respecta regulile de circulație din respectiva intersecție. Bărbatul în vârstă de 46 de ani a ajuns la intersecție cu  Strada Ștefan Tenetchi, unde nu a acordat prioritate mașinii de mare tonaj care venea din față, trecând pe culoarea galbenă”.

„De la servici ce-am ieşit şi uite… ce păcate am avut… uite ce gaură a făcut în autobuz… a intrat în intersecţie… nu ştiu ce să mai spun… şi ne ţineam care de bară, care de scaun şi iaca lovitură mare… asta e un pic de neatenţie şi uite ce s-a întâmplat”, a spus unul dintre pasagerii care se aflau în autobuz.