News

Accident grav în Ialomița. Un BMW, spulberat de tren pe calea ferată

Un autoturism BMW a fost spulberat de tren pe calea ferată, în localitatea Alexeni, din județul Ialomița. Două persoane au fost rănite, una dintre ele fiind în stare gravă.
26.06.2022 | 22:13
Accident grav in Ialomita Un BMW spulberat de tren pe calea ferata
Un BMW a fost lovit de tren pe calea ferată în Ialomița. Foto: ISU Urziceni
ADVERTISEMENT

Cele două persoane au fost transportate la spital, una dintre ele în stare de inconștiență, după ce trenul a lovit mașina în care se aflau. Potrivit ISU Ialomița, la fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, anunță News.ro.

Accident grav în Ialomița, cu un BMW în prim plan

De asemenea, la fața locului a ajuns o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

ADVERTISEMENT

Victimele au ajuns la Spitalul Municipal Urziceni, unde primesc îngrijiri medicale. Una dintre victime, o femeie, se află în stare de inconștiență, potrivit pompierilor.

Autoritățile vor să reducă cu 50% numărul victimelor accidentelor rutiere, printr-o măsură excepțională. Așadar, în următorii ani urmează să fie integrat la nivel național un sistem automat de detecție, procesare şi sancționare a abaterilor de la regulile circulației rutiere.

ADVERTISEMENT

Este vorba un sistem integrat, cu nu mai puțin de 300 radare mobile și 500 camere video. ”La acest moment avem o prevedere care spune că sancțiunile contravenționale la regimul rutier se pot constata prin mijloace tehnice certificate. Ceea ce înseamnă că dacă avem o cameră montată, cum aveam acele rampe cum aveam în urmă cu vreo 15 ani era suficient ca să putem să aplicăm sancțiuni. Însă această formă pe care o avem în lege este insuficientă”, a explicat Cosmin Andreica, liderul sindicatului polițiștilor Europol, pentru Fanatik.

Dacă în România mașinile sunt des lovite de tren, din cauza neatenției șoferilor, dar și a infrastructurii proaste, în Germania trenurile deraiază și provoacă victime nenumărate.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii iunie, un tren din Germania a deraiat, bilanțul victimelor fiind cutremurător:  4 morți și 30 de răniți, mulți în stare gravă. Potrivit presei din Bavaria, dintre cei 30 de răniți, 15 au ajuns în stare gravă în spital.

Trenul, care călătorea spre Munchen, a deraiat de pe șine în jurul orei 12:00.  În vagoane se aflau foarte mulți elevi. Potrivit Poliției germane, ”mai multe vagoane s-au răsturnat și s-au rostogolit parțial pe un terasament la nord de stațiunea de schi Garmisch-Partenkirchen din Bavaria”.

ADVERTISEMENT