News

Accident grav în județul Alba! Un camion a fost lovit de tren – un mort și o persoană în stare gravă

12.11.2019 | 11:50
Accident grav in judetul Alba Un camion a fost lovit de tren  un mort si o persoana in stare grava
ADVERTISEMENT

Un accident grav s-a petrecut în județul Alba! Un camion a fost lovit de tren pe raza localităţii Beldiu, între oraşele Teiuş şi Aiud. Șoferul vehiculului a murit pe loc în urma impactului. Un pasager din garnitură a suferit un traumatism cranio-cerebral minor şi alţi trei, atacuri de panică. Conform reprezentanților poliției, la o trecere la nivel cu calea ferată între Gârbova şi Beldiu, semnalizată cu crucea Sfântului Andrei, a avut loc un accident produs între un tren şi un camion.

Accident grav în județul Alba!

Trebuie specificat că în zona respectivă, la ora producerii accidentului era în vigoare o atenţionare de Cod galben de ceaţă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba a intervenit cu forţe de la Aiud şi Alba Iulia pentru descarcerarea şoferului şi acordarea primului ajutor medical. Din păcate pentru acesta, în ciuda eforturilor disperate ale echipajelor de intervenție, nu s-a mai putut face nimic.

ADVERTISEMENT

″Şoferul camionului a fost descarcerat. El prezenta leziuni traumatice incompatibile cu viaţa şi a fost declarat decedat. S-a lucrat contratimp, s-a încercat din răsputeri ca acesta să fie scos dintre fiarele contorsionate, însă, șansele lui au fost spre zero. În ciuda manevrelor de resuscitare, conducătorul auto a încetat din viaţă”, au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Un camion a fost lovit de tren – un mort și o persoană în stare gravă

Echipajele ISU au intervenit şi pentru acordarea de ajutor medical pentru un pasager din tren, care a fost asistat medical în urma unui traumatism cranio-cerebral. Doctorii au luat decizia să-l transporte pe acesta la spitalul din Aiud. Trei persoane au suferit atacuri de panică, au mai transmis cei de la ISU. De remarcat că trenul, care făcea legătura între Sighişoara şi Cluj Napoca, era format din locomotivă şi două vagoane.

ADVERTISEMENT

Întreaga garnitură a rămas staţionată la locul accidentului și o decizie în privința continuării drumului urmează a fi luată de reprezentanții CFR. De remarcat că unul dintre vagoane a suferit avarii.