News

Accident pe o trecere de pietoni din Tulcea. Un copil și bunica sa, loviți de un șofer de 19 ani

Un accident grav a avut loc, în prima zi Crăciun, în Tulcea. Un copil de 11 ani și bunica sa au fost loviți pe trecerea de pietoni de un șofer de 19 ani.
26.12.2022 | 11:09
Accident pe o trecere de pietoni din Tulcea Un copil si bunica sa loviti de un sofer de 19 ani
Copil de 11 ani și bunica sa, loviți pe o trecere de pietoni din Tulcea. Sursa foto: tulceanoastra.ro
ADVERTISEMENT

Neatenția unui șofer care are permis de conducere de doar un an a fost la un pas de a produce o uriașă tragedie, în județul Tulcea.

Copil de 11 ani și bunica sa, loviți pe o trecere de pietoni din Tulcea

Agenții de Poliție tulceni au fost sesizați, duminică seara, prin apel la 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe o stradă din municipiu.

ADVERTISEMENT

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că un copil de 11 ani și bunica acestuia, în vârstă de 66 de ani, au fost loviți de o mașină pe trecerea de pietoni.

Autorul accidentului este un șofer în vârstă de 19 ani, care nu a oprit mașina la timp.

”Din primele verificări efectuate la fața locului de către polițiști, a reieșit faptul că un bărbat în vârstă de 19 ani, din municipiul Tulcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gavrilov Corneliu din municipiul Tulcea, a surprins și accidentat o femeie în vârstă de 66 de ani și un minor în vârstă de 11 ani, ambii din municipiul Tulcea.

ADVERTISEMENT

Cei doi se aflau angajați în traversare regulamentară pe trecere pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător”, au transmis reprezentanții IPJ Tulcea, într-un comunicat de presă.

Care este stare copilului și a bunicii sale

Din fericire, cele două persoane sunt în afara oricărui pericol. Minorul a fost rănit și a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar bunica sa a avut doar răni ușoare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe șoferul mașinii, tânărul s-a ales cu un doar penal pentru vătămare corporală din culpă.

IPJ Tulcea mai anunță că autorul accidentului deţine permis de conducere corespunzător şi nu a consumat băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

A fost un Crăciun cu numeroase evenimente rutiere în țară. Șoferi grăbiți sau neatenți au lovit pietoni aflați în traversarea șoselelor.

În seara de Ajun, două fetițe, ambele în vârstă de 12 ani, au fost rănite grav, într-un accident care a avut loc în Maramureș. Micuțele mergeau la colindat. În momentul în care au traversat șoseaua fără să se asigure, au fost lovite în plin de o mașină condusă de o femeie de 28 de ani.

Copilele au fost transportate la Spitalul Județean Baia Mare în stare gravă.

ADVERTISEMENT