Sporturi

Accident teribil în cursa ciclistă Tirreno-Adriatico! Imagini video înfiorătoare

13.03.2019 | 17:46
Accident teribil in cursa ciclista TirrenoAdriatico Imagini video infioratoare

Prima etapă a cursei cicliste Tirreno-Adriatico s-a soldat cu un accident teribil în care au fost implicați doi cicliști ai echipei Bora-Hansgrohe și un spectator. Tirreno-Adriatico este una dintre cele mai importante curse de o săptămână înainte de începerea Turului Italiei, care în acest an va avea startul în Bologna la 11 mai și se va încheia la 2 iunie în Verona.

Accident teribil în cursa ciclistă Tirreno-Adriatico

Din nefericire, cursa ciclistă Tirreno-Adriatico a început cu un accident teribil. În timpul primei etape, un contratimp pe echipe desfășurat la Lido Di Camaiore pe o distanță de 21,5 kilometri, un spectator a traversat neglijent strada chiar în momentul în care rutierii echipei Bora-Hansgrohe treceau prin acel loc. Majoritatea cicliștilor au reușit să-l evite, dar polonezul Rafal Majka și italianul Oscar Gatto l-au lovit în plin.

Eventjes oversteken…

Heel harde crash in Tirreno Adriatico door iemand die rustig oversteekt… ?(via Twitter @ThePuncheur)

Gepostet von WielerFlits am Mittwoch, 13. März 2019

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi sunt înfiorătoare, rutierii lovindu-l pe spectator în momnentul în care avea o viteză de aproximativ 60 de kilometri la oră. Cei doi cicliști au reușit să se ridice de la pământ și să continue cursa, în timp ce victima a rămas întinsă la pământ. Conform cotidianului italian Gazzetta dello Sport, fanul neglijent este conștient, a fost transportat cu o ambulanță la spital, dar este în afara oricărui pericol.

Momentul în care spectatorul este lovit de Rafal Majka și Oscar Gatto în Tirreno-Adriatico
Momentul în care spectatorul este lovit de Rafal Majka și Oscar Gatto în Tirreno-Adriatico

Un al doilea incident a fost evitat la mustață

Imediat după incident, oficialii echipei Bora-Hansgrohe au dat un comunicat oficial în care au anunțat strarea de sănătate a celor doi cicliști implicați în căzătură. ”Primele rapoarte indică faptul că Oscar Gatto s-a ales cu câteva vânătăi, în timp ce Rafal Majka a căzut puțin mai tare și vor fi făcute mai multe teste pentru evalua rănile suferite”, se arată într-o postare pe Twitter a echipei germane.

Prima etapă a cursei Tirreno-Adriatico ar fi putut înregistra încă un accident de proporții. O femeie cu un cățel în lesă a încercat să traverseze strada în momentul în care prin acel loc trecea echipa Mitchelton-Scott. Rutierii formației australiene au reușit să evite la mustață un incident ce putea avea urmări grave. Scăpați de acest pericol, cei de la Mitchelton-Scott au câștigat etapa, cu un avans de 7 secunde față de Team Jumbo – Visma și cu 10 secunde față de Team Sunweb.