Fotbal international

Final de carieră pentru Giorgio Chellini? Accidentare gravă! Cât ar trebui să stea pe tuşă fundaşul lui Juventus

31.08.2019 | 09:03
Final de cariera pentru Giorgio Chellini Accidentare grava Cat ar trebui sa stea pe tusa fundasul lui Juventus

Poate fi final de carieră pentru stâlpul apărării lui Juventus, Giorgio Chiellini! Acesta a suferit o accidentare gravă nu în lupta cu un adversar, ci în timpul ultimului antrenament dinaintea meciului de sâmbătă, 31 august, ora 21:45, pe teren propriu, cu rivala Napoli, contând pentru abia a doua etapă a acestui sezon de Serie A.

Accidentare gravă pentru fundaşul lui Juventus, Giorgio Chiellini

La 35 de ani cât are acum turnul de control al defensivei bianconere o accidentare de acest fel poate pune serios sub semnul întrebării continuarea carierei, dar Chiellini a fost mereu un mare luptător şi cu siguranţă că va reuşi să depăşească şi acest moment dificil. Care a venit pur şi simplu din senin. Un antrenament ca oricare altul, o mişcare greşită, cu rezultate teribile.

Comunicatul oficial al clubului, în urma examenelor făcute imediat la clinica lui Juventus au arătat că este vorba de o ruptură de ligamente la genunchiul drept, la care se adaugă şi entorsa repsectivului genunchi, dar acest al doilea diagnostic e nimic pe lângă primul. Consecinţa înseamnă operaţie de ligamente încrucişate, urmată de o perioadă de refacere, care poate varia, în funcţie de modul în care decurge, de la 5 până la 9 luni.

Giorgio Chiellini va trebui să se opereze şi va fi out între 5 şi 9 luni

De Ligt va face tandem cu Bonucci, Rugani blocat să plece la Roma

În acest fel olandezul Mathijs De Ligt, pentru care Juve a plătit în vară 75 de milioane de euro lui Ajax, dar a stat pe bancă la meciul de debut al sezonului, la Parma, va intra din primul minut pe teren, lângă Leo Bonucci, iar transferul lui Daniele Rugani la Roma a căzut imediat, pentru că el şi nou venitul Demiral vor reprezenta soluţiile de rezervă pentru postul de fundaş central, în cazul unei alte nedorite accidentări dintre Bonucci sau De Ligt.

Veteranul din apărarea echipei care îl are acum pe bancă pe Maurizio Sarri, după cinci sezoane petrecute cu Massimiliano Allegri numai din triumf în triumf, este şi cel care a adus primele puncte în această ediţie, Juve câştigând cu 1-0 la Parma, graţie golului marcat de Giorgio Chiellini.