Fotbal international

Acoperișul stadionului unei echipe din Olanda s-a prăbușit. Experţii acuză clubul că a folosit materiale ieftine la construcţie şi prea puţin oţel!

11.08.2019 | 16:45
Acoperisul stadionului unei echipe din Olanda sa prabusit Expertii acuza clubul ca a folosit materiale ieftine la constructie si prea putin otel

Acoperișul formației olandeze AZ Alkmaar a fost distrus din cauza vântului puternic care s-a năpustit asupra Olandei în aceste zile. Clubul a postat pe Twitter imaginile cu acoperișul căzut, din fericire în acel moment nu se afla nimeni în stadion sau în jurul locului.

Acoperișul echipei olandeze AZ Alkmaar a fost distrus de vânt

UPDATE: 11.08.2019. Clubul AZ Alkmar este acuzat de către un expert în siguranţa construcţiilor pentru faptul că în 2006, atunci când s-a remodernizat stadionul, a preeferat să economisească bani şi să utilizeze materiale ieftine, de proastă calitate. Cantiatea de otel care ar fi trebuit să fie folosită este cu mult mai redusă şi în acest fel pericolul unei prăbuşiri a acoperişului a existat de la bun început şi ar fi fost uriaş în caz de incendiu. De asemeni faptul că panourile solare au fost puse pe acoperiş a avut o influenţă negativă mare, pentru că fără acea structură de oţel necesară greutatea lor a contat enorm în momentul producerii incidentului.


Vântul puternic a fost cauza dezastrului și, în afară de acoperișul stadionului, mai mulți copaci au fost smulși. Din fericire, nimeni nu se afla în acea zonă, așa că nu au existat victime. AZ Alkmaar nu va putea disputa meciul pe acest stadion din cupele europene de săptămâna viitoare cu Mariupol și cel mai probabil va căuta o arenă din apropierea orașului pentru a putea desfășura partida din turul 3 preliminar Europa League.

Oficialii clubului au postat pe rețelele de socializare vestea: „ Nu a fost nimeni pe stadion la acea oră, toată lumea din club este alarmată de cele întâmplate și vom remedia problema cât se poate de repede.”. Stadionul olandezilor a fost ultima dată reabilitat în anul 2006 și are o capacitate de 17.000 de locuri.

Stadionul lui AZ Alkmaar
Acoperișul stadionului unei echipe din Olanda s-a prăbușit. Imagini uluitoare

Dorin Rotariu a jucat pe acest stadion

Mijlocașul naționalei, Dorin Rotariu a jucat pe stadionul lui AZ Alkmaar, fiind împrumutat de Club Brugge la formația olandeză în turul sezonului 2018-2019. Pentru olandezi, fotbalistul român a bifat 10 meciuri și a reușit să înscrie un gol. În prezent, mijlocașul evoluează în Kazahstan la FC Astana. Ultimul meci jucat de AZ Alkmaar pe această arenă a fost duminica trecută, în debutul campionatului Olandei, împotriva lui Sittard.

Az Alkmaar s-a impus pe teren propriu, în urmă cu o săptămână, în fața celor de la Sittard cu scorul de 4-0, golurile fiind înscrise de Vlaar, Idrissi, Boadu și Sugawara.

 

  • 54.650.000 de euro valorează întregul lot al olandezilor, conform Transfermarkt