News

Gest unic al omului Jean Valvis: “AQUA Carpatica” donează cantităţi impresionante de apă locuitorilor din orașul ucrainean Odesa

Impresionați de drama unei fetițe deshidratate, Jean Valvis și AQUA Carpatica au început o campanie umanitară de proporții pentru orașul Odesa. Cu sprijinul unor oameni de suflet, apa românească îi alină acum pe ucraineni
24.03.2022 | 19:42
Gest unic al omului Jean Valvis AQUA Carpatica doneaza cantitati impresionante de apa locuitorilor din orasul ucrainean Odesa
Compania a donat apă și orașului Cernăuți Foto: AQUA Carpatica, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acțiunea umanitară vine după ce deja, în ultima perioadă, cu sprijinul autorităților locale din județul Suceava și cu ajutorul logistic oferit de Crucea Roșie Română, trei camione cu 96 de paleți de apă au fost trimise la Cernăuți și predate autorităților competente, unul dintre acestea fiind transportat mai departe la Kiev.

AQUA Carpatica, donație importantă pentru cetățenii orașului-port Odesa

Inițiativa de a organiza o acțiune proactivă în premieră, aceea de a trimite apă și orașului Odesa, îi aparține lui Jean Valvis, președintele-director general al cunoscutului brand AQUA Carpatica. Nimeni din România, până azi, nu a reușit să asigure transport către orașul Odesa prin sudul țării.

ADVERTISEMENT

Jean Valvis a intrat în legatură cu primarul Odesei, Gennadii Trukhanov și, cu ajutorul autorităților române din Suceava, precum și al Consulului General al României la Odesa, Tiberiu Șarpe, au organizat primirea primului camion ucrainean care a asigurat transportul apei donate la granița de la Isaccea.

Șoferul autocamionului, erou la peste 60 de ani!

Omul de afaceri elvețian cu origini grecești a fost profund impresionat de decesul unei fetițe deshidratate într-un adăpost din Mariupol, “un fenomen inadmisibil pentru secolul XXI”.

ADVERTISEMENT

La succesul acțiunii umanitare au pus umărul decisiv reprezentantul oficial al Ucrainei în România, Păun Rohovei, primarul localității Isaccea, Anastase Moraru și Volodimir Vasiliev, șoferul autocamionului ucrainean, care a ales să se implice total în acțiunea umanitară, în ciuda vârstei de peste 60 de ani!

Contribuția tuturor acestor oameni de suflet a făcut posibil primul transport umanitar către Odesa, realizat din regiunea Deltei Dunării (Tulcea și Isaccea), iar apa atât de mult necesară a ajuns pe teritoriul Ucraniei spre beneficiul încercaților locuitori ai Odesei. La acest moment, orașul se află în mâinile ucrainenilor, situația este relativ calmă, iar bombardamentele navelor rusești n-au produs pagube însemnate.

ADVERTISEMENT

“Vreau să mulțumesc fiecărui cetățean al României”

Primarul orașului-port a dorit să adreseze un mesaj românilor prin care și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul și sprijinul oferit de la începutul invaziei ruse pe teritoriul Ucrainei.

“Vreau să mulțumesc fiecărui cetățean al României, guvernului, primarilor, ONG-urilor și tuturor fundațiilor caritabile pentru ajutor și sprijin”, a declarat, emoționat, Gennadii Trukhanov.

ADVERTISEMENT

La rândul său, omul de afaceri Jean Valvis a reiterat sprijinul AQUA Carpatica pentru acțiunile umanitare și gesturile de solidaritate în sprijinul ucrainenilor.

Acesta a subliniat că pacea, bunăstarea, solidaritatea și libertatea fac parte dintre valorile companiei, valori susținute puternic prin toate acțiunile pe care le desfășoară AQUA Carpatica.

“Să dăm un nou sens cuvântului «împreună»”

“Solidaritatea ne aduce împreună cetățeni, instituții, asociații, ONG-uri, companii private, iar acest lucru ni se pare necesar și firesc. Salutăm toate aceste inițiative și îi felicităm pe toți cei care au ales să se implice și să dea un nou sens cuvântului «împreună».

Sperăm din tot sufletul că violența și suferința să fie oprite cât de curând și să avem pace în vecinătatea noastră. Alegem să fim alături de semenii noștri!”, spune Jean Valvis.

AQUA Carpatica, un brand important pe piața apelor minerale din România

Construită de Jean Valvis, societatea Carpathian Springs a fost fondată în anul 2000, pe baza experienței echipei ce a stat în spatele succesului fulminant al apei minerale Dorna.

Jean Valvis a intrat pe piața apelor minerale după ce a călătorit în 1993 în România, la Bucureşti, pentru a realiza un studiu de fezabilitate în industria alimentară.

Valvis este creatorul unora dintre cele mai cunoscute mărci, de la Dorna (ajunsă între timp în portofoliul Coca-Cola) la La Dorna (cumpărată de Lactalis), şi de la AQUA Carpatica la vinurile Domeniile Sâmbureşti. Acestea din urmă sunt încă deţinute de vizionarul antreprenor.

În ultimii ani, AQUA Carpatica și-a crescut exponențial popularitatea și cota de piață, devenind în prezent unul dintre brandurile importante de pe piața apelor minerale atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

ADVERTISEMENT