Fotbal international

Adevăratul motiv pentru care Ronaldo a plâns după eliminare: “Zeii sunt scutiți de pedeapsă”

22.09.2018 | 13:51
Adevaratul motiv pentru care Ronaldo a plans dupa eliminare Zeii sunt scutiti de pedeapsa
ADVERTISEMENT

Guillem Balague, biograful lui Cristiano Ronaldo, a dezvăluit adevăratul motiv pentru care Cristiano Ronaldo a plâns după eliminarea din meciul Valencia – Juventus Torino, în prima etapă din cadrul grupelor UEFA Champions League. Biograful este de părere că Ronaldo s-a comportat ca un adolescent pentru că așa a fost crescut de cluburile la care a activat.

“Reacţia lui la cartonaşul roşu primit a fost fascinantă, pentru că arată modul în care cluburile îşi ţin vedetele într-o bulă minunată, un loc sigur unde acei jucători se simt ca Dumnezeu pe Pământ. Iar zeii, prin definiţie, sunt scutiţi de pedeapsă. Când această bulă se sparge, reacţia este exagerată şi chiar violentă. Problema e că aceşti ‘extratereştri’ nu au crescut într-un mediu normal. Din punct de vedere mental, ei rămân adolescenţi, pentru că nu trebuie să se gândească decât să joace fotbal”, a declarat Balague.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Ronaldo a plâns după eliminare. De ce a semnat cu Juventus

Guillem Balague a vorbit și despre motivele pentru care Cristiano Ronaldo a ales să semneze cu Juventus Torino. “Ronaldo vrea să simtă devotamentul tuturor, ca toată lumea să aibă încredere în el, ceea ce nu a fost cazul la Real Madrid, în ultima perioadă petrecută acolo. Această căutare a devotamentului absolut l-a dus în Italia, alături de alte aspecte, inclusiv cel economic. Ronaldo a fost întâmpinat cu bucurie în Serie A, nu numai de fanii lui Juventus, dar de toată lumea din lumea sportului”, a mai spus Balague.

Biograful a mai spus că Ronaldo a crescut fără tată și a căutat figura paternă în oameni precum Sir Alex Ferguson sau Jose Mourinho. “Ce caută cu disperare un adolescent? Afecţiune, evident. În Italia, el a găsit acea căldură a fanilor care îi permite să umple un gol emoţional. Nu a avut un tată lângă el când a crescut şi mereu a căutat acea figură paternă în oameni ca Sir Alex Ferguson sa ca agentul său, Jorge Mendes. Mereu şi-a dorit afecţiune necondiţionată şi unanimă. La Madrid, Florentino Perez nu i-a oferit-o, dar a redescoperit-o la Juventus”, a adăugat Guillem Balague.

ADVERTISEMENT