Life

Adevărul despre fructul zeilor, cel care a devenit popular și în România. Ce este și cum se consumă

FANATIK vă spune adevărul despre fructul zeilor, Kaki, cel care a devenit foarte popular și în România. Aflați ce este și cum se consumă.
19.09.2021 | 12:24
Adevarul despre fructul zeilor cel care a devenit popular si in Romania Ce este si cum se consuma
Adevărul despre fructul zeilor, cel care a devenit foarte popular în România. Ce este și cum se consumă. Sursa foto: nature-garden.com
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, în piețe sau pe rafturile marilor lanțuri de supermarketuri din România și-au făcut apariția niște fructe exotice extrem de asemănătoare cu niște mere sau roșii portocalii.

Deja, majoritatea românilor la cunosc. Au și un nume ușor amuzant, Kaki, iar efectele lor asupra organismului uman sunt de-a dreptul miraculoase.

ADVERTISEMENT

În cele ce urmează vom afla de unde provine și cum se consumă, de fapt, acest fruct.

Adevărul despre fructul zeilor, Kaki, a devenit foarte popular și în România

Fructul Kaki mai este cunoscut și sub numele de ”Persimon”, care s-ar traduce prin ”Para lui Dumnezeu” sau ”Fructul zeilor”.

În prezent, fructul este comercializat în toată lumea, însă țara lui de origine este China. Fructul kaki seamănă cu niște mere ori roșii de culoarea portocaliu, este suculent, iar culoarea acestuia variază în funcție de gradul de maturare, de la galben la portocaliu strălucitor.

ADVERTISEMENT

Uneori, fructul poate căpăta și nuanțe de maro, ceea ce nu trebuie să ne îngrijoreze că ar fi stricat. Acest lucru înseamnă doar că este o acumulare de zahăr în fruct în zona respectivă, fiind în continuare bun de consum.

Kaki se prezintă sub mai multe soiuri la nivel mondial. Cele mai cunoscute și populare tipuri sunt Hachiya şi Fuyu.

ADVERTISEMENT
  • Kaki Hachiya: sunt fructele sub formă de inimă, astringente, adică au un conținut mare de chimicale numite taninuri care oferă un gust amărui. Dat fiind acest aspect, ele trebuie consumate fără coajă.
  • Kaki Fuyu: sunt fructele care se aseamănă foarte mult cu roşiile ca formă şi pot fi consumate fără să le fie îndepărtată coaja.

Cum se consumă fructul Kaki

Fructul Kaki poare fi consumat proaspăt, uscat sau gătit, acesta fiind deseori folosit în băuturi, plăcinte, jeleuri şi budinci.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește soiul Fuyu, acesta poate fi consumat când încă are o consistență tare.

Aceste fructe pot fi mâncate exact ca niște mere. Ele mai pot fi feliate în salate și în unele prăjituri. Ele mai pot fi lăsate să se coacă foarte tare până când pulpa lor are aspectul unui jeleu și atunci pot fi transformate într-un piure.

Multe persoane folosesc Kaki în salată de fructe, într-o serie de mâncăruri principale, cum ar fi la cuptor cu piept de pui sau în smoothie-uri.

ADVERTISEMENT
Tags: