News

Adina Florea nu a fost validată la CSM ca şef al secţiei speciale! Ana Birchall: “Am un sentiment de mâhnire”

01.07.2019 | 10:46
Adina Florea nu a fost validata la CSM ca sef al sectiei speciale Ana Birchall Am un sentiment de mahnire

Adina Florea nu a fost validată la CSM ca şef al secţiei speciale nici din a treia încercare. Şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii a fost suspendată din nou din lipsă de cvorum, ceea ce a făcut ca rezultatul concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie să nu fie validat. Trebuie remarcat că de fiecare dată când s-a pus în discuție numirea lui Florea nu au fost suficienți oameni în sală.

Adina Florea nu a fost validată la CSM ca şef al secţiei speciale!

Adina Florea a avut cel mai mare punctaj obținut în urma examenului. Astfel, aceasta a fost notată cu 9.86 și s-a clasat pe primul loc la concursul pentru şefia SS după susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor funcţiei de conducere. Al doilea clasat a fost Sorin Eugen Iasinovschi cu un punctaj final 8,85, în timp ce Bogdan Pirlog, procurorul care a deschis ancheta referitoare la evenimentele din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, a obținut doar 3,85.

Concursul s-a desfășurat după ce Gheorghe Stan a fost numit în funcţia de judecător la Curtea Constituţională și postul a rămas vacant. Ministrul Justiției, Ana Birchall s-a arătat total nemulțumită de lipsa de cvorum. „În realitate, tensiunile acestea, înțeleg că au existat cu multă veme înainte de participarea mea la prima ședință CSM. După cum ați observat live, nu numai că ele continuă, dar se agravează.

Adina Florea nu a fost validată la CSM ca şef al secţiei speciale! Adina Florea
Adina Florea a luat cea mai mare notă la concurs. Sursa foto – facebook

Ana Birchal, supărată pe situație

Fac apel la președintele CSM, pentru că e rolul lui, de a încerca să găsească conses și să ieșim din acest impas”, a declarat Ana Birchall, la ieșirea din sediul CSM. De altfel, chestionată despre relația pe care o are cu președintele CSM, Lia Savonea, Birchall a fost destul de fermă. „Vreau să vă spun că nu prea înțeleg tonalitatea de agresivitate. În continuare, sunt dispusă să las tot ce a fost în trecut și orice discuție într-o conoțatie negativă. (…)

I-am spus că în mine are un partener de dialog, dar agresivitatea și a se spune altceva decât este în realitate sunt lucruri pe care nu am de gând să le tolerez”, a adăugat Ana Birchall