News

Admitere la Academia de Poliție 2019. Care sunt actele necesare dosarului de înscriere

08.07.2019 | 14:21
Admitere la Academia de Politie 2019 Care sunt actele necesare dosarului de inscriere

Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București a început înscrierile. Admiterea în cadrul facultăților Academiei de Poliției se face pe bază de concurs într-o singură sesiune. Candidații care nu vor promova în vara aceasta mai au o șansă în prima parte a anului viitor.

Acte necesare înscriere Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza în 2019

Ministerul Afacerilor Interne a ținut să facă noi precizări în ceea ce privește admiterea la școlile de poliție, cât și la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București. Așadar, anul acesta se va organiza o singură sesiune de admitere în școlile de poliție în perioada iulie-august. Cei care nu obțin un loc mai au o șansă în prima parte a anului 2020. „O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat din timp”, a scris ministerul de Interne pe pagina personală de Facebook în urmă cu câteva luni.

De anul acesta MAI nu va mai introduce limita de înălțime. Iată care sunt actele necesare pentru înscrierea la Academia de Poliție:  cartea de identitate în original sau paşaportul în original, contravaloarea taxei de înscriere la concurs (380 de lei) sau dovada că sunt scutiți de această taxă, diploma în original ”doveditoare  obținerii distincțiilor prevăzute la art. 3 alin. (3) și/sau alin. (4) din Regulament – premiul I, II, III sau mențiune la olimpiade școlare naționale/internaționale recunoscute de Ministerul Educației Naționale”.

Candidații care au terminat studiile liceale în anul 2019 mai trebuie să depună la dosarul de înscriere diploma de bacalaureat, în original sau copie legalizată, foaia matricolă a studiilor liceal, în original, se acceptă și în copie legalizată. În situația în care candidații depun la dosar copie legalizată după diploma de bacalaureat trebuie să se asigure că sunt menționate notele obținute la disciplinele de examen, media generală de la bacalaureat, cât și termenul de valabilitate și faptul că diploma nu a fost eliberată.

Condiții de participare Academia de Poliție 2019
Care sunt actele necesare înscriere Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”
Sursa foto: Hepta.ro

Condiții de participare admitere Academia de Poliție 2019

MAI are câteva condiții legale de recrutare care trebuie luate în calcul pentru admiterea în instituțiile de învățământ destinate formării inițiale a polițiștilor. Printre aceaste se numără: cetățenia română și domiciuliu în România, cunoașterea lumbii române, scris și vorbit, capacitate deplină de exercițiu, candidații trebuie să apți idn punct de vedere medical, fizic și psihologic, vârsta minimă de 18 ani sau îndeplinirea majoratului în cursul anului în care se susține concursul de admitere.

Alte condiții de participare pentru concursul de admitere:

  • să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat
  • să aibă un comportament corespunzător profesiei d epolițist
  • să nu aibă antecedente penale, cu excepția situație în care a intervenit reabilitarea
  • să nu fie urmărit penal sau dat în judecată pentru săvârșirea de infracțiuni
  • să nu fi desfășurat activități de poliție politică

Candidații care doresc să urmeze o profesie în cadrul poliției trebuie să știe că nu au voie să aibă semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară, să nu fi avut în perioada studiilor liceal media la purtare sub 9.00 și să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ.