News

Admitere la liceu: Când apar rezultatele la repartizarea computerizată 2019

03.07.2019 | 13:35
Admitere la liceu Cand apar rezultatele la repartizarea computerizata 2019

Probele Evaluării Naționale au luat sfârșit, astfel că elevii claselor a VIII-a au intrat în linie dreaptă pentru etapa repartizării computerizate. Zeci de mii de absolvenți ai ciclului gimnazial din întreaga țară așteaptă acum cu nerăbdare să afle numele unităților de învățământ în care își vor petrece următorii ani.

Când are loc repartizarea computerizată

În această săptămână, elevii vor trebui să completeze fișele de înscriere pentru următoarea treaptă a educației lor, asistați, bineînțeles, de diriginții claselor V-VIII. Tot în perioada 3-7 iulie 2019, opțiunile exprimate în fișele de înscriere vor fi introduse în baza de date computerizată. Până cel târziu în data de 8 iulie, această bază de date va trebui transmisă atât către centrul din Capitală, cât și către cele județene.

Conform calendarului dat publicității de Ministerul Educației, 12 iulie este data la care se va realiza repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat, eligibili fiind elevii care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor. În aceeași zi, instituția condusă de Ecaterina Andronescu va comunica și listele cu locurile rămase neocupate.

În aceste zile, absolvenții claselor de gimnaziu se înscriu pentru învățământul liceal. Sursa foto:aradon.ro
În aceste zile, absolvenții claselor de gimnaziu se înscriu pentru învățământul liceal. Sursa foto:aradon.ro

Doar 10 inspectorate au publicat situația elevilor, după mediile din gimnaziu și Evaluare Națională

În ceea ce privește ierarhia mediilor de admitere pentru toate județele, doar 10 dintre cele 42 de inspectorate școlare din întreaga țară au dat publicității, până în momentul de față, situația exactă. Ziua de miercuri, 3 iulie, era cea în care trebuiau  comunicate listele cu elevii care se pot înscrie la admiterea în liceu, ierarhizate în funcție de media generală din anii de gimnaziu și media de la Evaluarea Națională.

Mai mult decât atât, probleme au apărut și la nivelul Ministerului Educației, care nu a reușit să transmită în timp util la nivel național ierarhia mediilor de admitere în funcție de care părinții și elevii completează fișele de înscriere la liceu.