Sport

Adrian Mazilu, noua senzație de la Farul, aproape de un transfer de top: „Am fost sunat de două cluburi”

Adrian Mazilu (17 ani), noul puști-minune al lui Gheorghe Hagi de la Farul Constanța, este deja urmărit de două cluburi din Franța. Viorel Moldovan a dat toate detaliile.
12.03.2023 | 11:39
Adrian Mazilu noua senzatie de la Farul aproape de un transfer de top Am fost sunat de doua cluburi
4 goluri în 10 meciuri de SuperLiga a reușit Adrian Mazilu la doar 17 ani. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Adrian Mazilu a lovit din nou în Farul – Rapid 2-1, iar puștiul de doar 17 ani este urmărit de mai multe echipe din Franța, a dezvăluit fostul mare internațional, Viorel Moldovan.

Adrian Mazilu, dorit de două cluburi din Franța. Viorel Moldovan dezvăluie: „E normal să-i fac lobby”

Viorel Moldovan are relații în fotbalul francez, unde a activat mai bine de patru ani, iar fostul mare atacant al lui Nantes speră ca Adrian Mazilu să îi calce pe urme:

ADVERTISEMENT

„Chiar am fost sunat de două cluburi din Franța. S-au interesat de Mazilu. E normal să-i fac lobby. Sper ca datorită evoluțiilor lui să ajungă acolo”, a dezvăluit analistul Prima Sport.

Moldovan e convins că fotbalul din Franța i s-ar potrivi ca o mănușă lui Adrian Mazilu: „E tânăr, nu știu ce va fi. Dar dacă va ajunge acolo se poate defini din punct de vedere tehnic și tactic. Are forță, are un stâng bun și o abilitate excelentă în a manevra balonul”.

ADVERTISEMENT

Viorel Moldovan nu e surprins de forma bună a lui Mazilu și de faptul că Farul e pe primul loc în SuperLiga

Fostul mare internațional consideră că Farul îl propulsează pe puști și nu e o surpriză că „marinarii” sunt lideri în SuperLiga: „Important este că Mazilu joacă, dovedește că are calități. Echipa îl ajută să joace bine. Din play-off-ul de anul trecut am spus că o să fac o echipă de primul loc”.

Viorel Moldovan speră însă că Farul va reuși să își depășească limitele: „La anul, vreau să facă și ceva mai bun. Meritul este al jucătorilor, al meu este că am plănuit bine lucrurile. Noi am făcut lucrurile cum trebuie, jucătorii au făcut diferența”.

ADVERTISEMENT

Adrian Mazilu a reușit deja la 12 meciuri la Farul și cinci goluri marcate, fiind evaluat conform Transfermarkt la 100.000 de euro. În campionat are cifre excelente: patru goluri în zece meciuri.

Gică Hagi a realizat transferul iernii în SuperLiga, Alexi Pitu la Girondins Bordeaux pentru 2 milioane de euro

Alexi Pitu, cel mai bun jucător al lui Farul, a ajuns și el în această iarnă în Franța. Transferul său la Girondins Bordeaux a fost anunțat de Giovanni Becali în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI: „Vă dau în premieră, azi noapte Gică Hagi l-a vândut pe Alexi Pitu la Girondins Bordeaux. Nu ştia nici musca, nicio albină şi vii tu cu telefonul ăsta, să îţi dau o veste în premieră. Am tratat cu Gică toată noaptea, până la ora 04:00.

ADVERTISEMENT

Suma de transfer se învârte în jurul a 2 milioane de euro. O cifră rezonabilă pentru Gică Hagi. Acuma depinde de el, dacă se va integra, va avansa. Va fi un avantaj atât pentru echipa lui cât şi pentru naţionala de tineret a României. Este vorba de un contract pe patru ani şi jumătate şi opţiune pe încă un an”, a spus impresarul, iar o mutare lui Adrian Mazilu în acest context nu ar fi o mare surpriză.

ADVERTISEMENT