Fotbal intern

Adrian Porumboiu o compară pe CFR Cluj cu Juventus! ”Şi-au creat un sistem”

02.04.2019 | 21:19
Adrian Porumboiu o compara pe CFR Cluj cu Juventus Siau creat un sistem

Fostul mare arbitru Adrian Porumboiu o compară pe CFR Cluj cu Juventus Torino prin prisma faptului că au o organizare foarte bună, dar și pentru că beneficiază de ajutorul cavalerilor fluierului. Fostul patron de la FC Vaslui consideră aducerea de arbitri străini în finalul sezonului din Liga 1 Betano, așa cum a cerut Gigi Becali, nu reprezintă o garanţie pentru eliminarea greşelilor.

Adrian Porumboiu o compară pe CFR Cluj cu Juventus: ”Nu există eroare omenească împotriva lor”

”CFR-ul e ca Juventus, pentru că din neamul neamurilor şi din vecii vecilor Juventus a fost ajutată de arbitri. Şi acum dacă are 15 puncte avans, tot e ajutată de arbitri. Dar are şi un lot valoros. La fel, CFR e foarte bine organizată, super-organizată, are echipă bună, puternică, dar este şi ajutată, sprijinită. Şi-au creat un sistem în care e foarte greu să vezi un arbitru care să ia o decizie împotriva lor printr-o eroare omenească. Nu există eroare omenească împotriva lor, a spus Adrian Porumboiu comparând-o pe CFR Cluj cu Juventus Torino.

”Dacă vrei să aranjezi un campionat ca să-l câştigi, cel mai bine apelezi la arbitri străini! Nu este altă soluţie mai bună, amintiţi-vă de Urziceni cu Dinamo. Dacă se aduc arbitri străini trebuie să accepţi că poţi fi şi păcălit! De regulă, când sunt mizele astea mari, nu vin cei mai buni arbitri, vin de mâna a doua, a treia, care îşi permit să facă orice”, a mai declarat Porumboiu la emisiunea Digisport Special.

Neluț Roșu și Billel Omrani în duel pentru balon în meciul CFR Cluj - Astra Giurgiu
Neluț Roșu și Billel Omrani în duel pentru balon în meciul CFR Cluj – Astra Giurgiu

Becali vrea arbitri străini la meciul cu CFR Cluj

La finalul meciului FCSB – U Craiova 3-2, din etapa a treia a play-off-ului Ligii 1 Betano, finanțatorul Gigi Becali s-a enervat după ce Ovidiu Hațegan i-a anulat un gol lui Romario Benzar. Patronul ”roș-albaștrilor” a cerut arbitri străini la întâlnirile cu CFR Cluj, principala adversară în lupta la titlu, și a anunțat că a făcut o cerere în acest sens la federație și la Liga Profesionistă de Fotbal.

Oficialii clubului CFR Cluj au anunțat că sunt de acord cu această cerere, singura lor condiție este ca arbitrii să fie din primele cinci campionate ale Europei. În schimb, antrenorul formației Gaz Metan Mediaș, Edi Iordănescu, nu este de acord cu această măsură: ”Arbitrii străini din nou în campionatul nostru!? Nu e normal!! La prima vedere ar evapora, sau măcar dilua din suspiciuni și tensiuni și ar relaxa un pic atmosfera din jurul meciurilor cu miză pentru titlu. Dar în realitate nu ar face decât să descalifice arbitrajul nostru și să inhibe progresul”.