Sport

Adrian Şulcă a câştigat medalia de aur la judo în cadrul Jocurilor Olimpice de tineret! Prima distincţie pentru România

08.10.2018 | 22:00
Adrian Şulcă a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de tineret! Prima medalie pentru România

Adrian Şulcă a câştigat medalia de aur la proba de judo, 81 de kg, din cadrul Jocurilor Olimpice de tineret, care se dispută în aceste zile la Buenos Aires, în Argentina. Sportivul din Calafat a câştigat finala după ce l-a învins prin procedeul ippon pe Bezdek Martin din Cehia în ultimele secunde ale luptei. 

Delegația României ia primul aur olimpic, în cadrul celei de-a treia ediții a Jocurilor Olimpice de Tineret. Imediat după luptă, Adrian Şulcă a izbucnit în lacrimi şi a sărit în braţele antrenorului său, Roland Bodo.

Adrian Şulcă, în finala de la JO de tineret
Adrian Şulcă, în finala de la JO de tineret

Adrian Şulcă a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice: “Domnule preşedinte, băiatul acesta este foarte harnic”

Sportivul din Calafat a trecut în primul meci, de judoka Iki Rihari din Noua Zeelandă, pe care l-a învins prin ippon. În sferturile de finală, Şulcă l-a învins pe australianul Allan Rhys, iar în semifinale a trecut de slovacul Barto Alex, învingându-l şi pe acesta prin ippon. În finală, judoka Adrian Şulcă l-a învins pentru medalia de aur, prin ippon pe cehul Bezdek Martin, în limitele categoriei de -81 kg.

Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei de Judo, a declarat, înainte de finală, că este impresionat de Adrian Şulcă şi îi place faptul că este un băiat muncitor: “M-a impresionat foarte mult performanţa acestui băiat de 17 ani. Acum un an antrenorul japonez a venit la mine şi mi-a spus: “Domnule preşedinte, băiatul acesta este foarte harnic”. Eu ştiam detalii despre el, vine dintr-o familie extrem de săracă, cei de la Cluj, împreună cu Florin Bercean l-au ajutat, şi uite că şi România şi judo-ul au de câştigat”, a declarat Guşă pentru realitatea.net.

România are 34 de sportivi la JO de tineret

Delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires este formată din 34 de sportivi de la 14 discipline. Competiţia se dispută între 6 şi 18 octombrie în capitala Argentinei. În noaptea de luni spre marţi, România mai poate obţine două medalii la JO de tineret prin Daniel Cristian Martin la înot şi Mihaela Cambei la haltere.