News

Aglomerație infernală în prima zi de școală, în jurul unităților de învățământ

09.09.2019 | 11:28
Aglomeratie infernala in prima zi de scoala in jurul unitatilor de invatamant

Aglomerație infernală în prima zi de școală, în jurul unităților de învățământ și nu numai. Așa cum era de așteptat, în Capitală, traficul a devenit deodată insuportabil. Debutul anului școlar a adus alte câteva mii de mașini în trafic și anumite artere au fost pur și simplu paralizate. S-a mers bară la bară, nervii și-au făcut apariția și întârzieri au existat în aproape toate cazurile. 9 septembrie intră în istorie ca una dintre cele mai aglomerate zile. 

Aglomerație infernală în prima zi de școală, în jurul unităților de învățământ

Grăbiți să-și ducă odraslele la creșe, grădinițe sau școli, apoi să ajungă la locul de muncă, părinții au forțat toate scurtăturile posibile și n-au ezitat chiar să încalce anumite reguli de circulație. Mai ales că școlile nu au fost dotate cu locuri de parcare. Aproape fiecare unitate de învățământ a avut din plin de suferit la acest capitol. Zeci de mașini s-au îmbulzit în jurul școlilor și traficul a devenit insuportabil.

Nici intrarea în școală nu a fost una prea lină. Sute de copii au venit în prima zi la festivitatea de deschidere. Mulți dintre ei au fost însoțiți și de părinți, drept pentru care curtea școlii s-a dovedit neîncăpătoare. În plus de asta, nu toate școlile îndeplinescă măsurile de siguranță. Principalul partid de opoziție, PNL a transmis un comunicat prin care a indicat că la nivelul Capitalei există nu mai puțin de 170 de unități de învățământ care funcționează în clădiri ce prezintă un grad ridicat de risc seismic.

Aglomerație infernală în prima zi de școală, în jurul unităților de învățământ. Aglomerație
Elevii s-au îmbulzit și pe mijloacele de transport în comun. Sursa foto – facebook

PNL, atac dur la adresa guvernanților

Liberalii spun că primăriile conduse de la primul până la ultimul sector de PSD aveau responsabilitatea de a se ocupa de reparații și curățenie, însă au făcut totul „în bătaie de joc”, astfel că lucrările nu au putu fi terminate nici până astăzi. nu s-au terminat aici acuzele. Oamenii lui Ludovic Orban au făcut referire și la problema lipsei manualelor din școli. Aceștia spun că unicul vinovat pentru această situație este Ministerul Educației.

Despre MEN, liberalii cred că și-a dovedit încă o dată „incompetența”, nereușind să gestioneze corespunzător procedurile de achiziție publică.„În aprilie au început procedurile în loc să înceapă chiar din ianuarie, educaţia devenind victima unor ambiţii politice la vârful PSD în numirile pe funcţii, în loc să existe o preocupare reală pentru educaţie, un domeniu strategic pentru dezvoltarea României”, au mai transmis cei de la PNL.

Tags: