News

Părinții Luizei Melencu, serie de acuze după comunicatul DIICOT! „Domnul Bănilă acoperă adevărații făptași”

06.09.2019 | 15:06
Parintii Luizei Melencu serie de acuze dupa comunicatul DIICOT Domnul Banila acopera adevaratii faptasi

Părinții Luizei Melencu au lansat o serie de acuze după comunicatul DIICOT! Aceștia cred că declarațiile făcute de procurorul-șef, Felix Bănilă sunt unele false. „Nu avem încredere în acel excroc: Luiza trăiește! Domnul Bănilă acoperă adevărații făptași, acei procurori care nu și-au făcut datoria sunt complici la crime. Noi pe 14 și Luiza nu a plecat benevol. 

Părinții Luizei Melencu, serie de acuze după comunicatul DIICOT!

A făcut foarte multe greșeli în afirmația. Noi la două ore, am sunat la 112, pe 14, nu pe 15. Să cerceteze și să pună presiune pe Dincă și pe cei care nu și-au făcut datoria”, a declarat tatăl Luizei. Am convingerea că fata trăiește să fie aspru pedepsiți. Nu e posibil așa ceva! Suntem mințiți”, a mai spus acesta. „Noi vrem un răspuns oficial: da sau nu”, a spus și mama Luizei.

Vă reamintim că procurorul şef al DIICOT Felix Bănilă a făcut a doua declaraţie publică, pe tema cazului de la Caracal în care este inculpat Gheorghe Dincă. Practic, în faza sa incipientă cauza a fost deschisă pentru suspiciuni de trafic de persoane, faptă ce atrage fără dubiu competenţa Direcţiei. Propunerea de arestare preventivă făcută pe numele lui Gheorghe Dincă de procurorii DIICOT Craiova a venit tocmai pentru această faptă.

Părinții Luizei Melencu, serie de acuze după comunicatul DIICOT! Părinții Luizei
Părinții Luizei Melencu sunt nemulțumiți de cum decurge ancheta. Sursa foto – facebook

DIICOT, declarații puține

Chestionat despre cum evoluează ancheta pentru această acuzaţie faţă de Gheorghe Dincă, magistratul a refuzat să ofere vreo lămurire, toate referirile sale din timpul declaraţiei oficiale fiind cu privire la cercetările derulate pentru fapte de omor sau complicitate la această faptă. Cu toate acestea, Felix Bănilă a anunțat că au fost trimise INML să analizeze, pe lângă oasele găsite în pădurea din Caracal, și mai multe materiale textile și fragmente osoase, dar și nasturi, capse, agrafe de păr și un cercel.

Șeful DIICOT a mai spus că într-o groapă săpată în curtea lui Dincă au fost găsite oase. „În curtea inculpatului au mai fost descoperite și alte fragmente osoase într-o groapă săpată în pământ, a căror expertizare genetică au fost de indată dispusă de specialiștii INM prin ordonanța de 7 august”, a declarat șeful DIICOT.