News

Ai iPhone? De acum Apple Pay e disponibil și în România! Cum funcționează

Autor: Alexandru Năstase | 26.06.2019 | 13:31
Apple Pay va fi disponibil și în România. Sursa foto - facebook

Ai iPhone? Atunci primești o veste bună. De acum înainte, Apple Pay e disponibil și în România! Astfel, toți posesorii de dispozitive Apple vor putea să folosească acest serviciu după ce gigantul american a precizat că îl lansează în 16 țări europene. Printre ele se află și țara noastră. Serviciul va putea fi folosit de către clienții ING Bank, Banca Transilvania, Unicredit, dar și de cei care utilizează serviciile financiare Revolut și Orange Money.

Ai iPhone? De acum Apple Pay e disponibil și în România!

Nu se termină aici lista celor care pot să beneficieze de acest serviciu pentru că și cei cu carduri Mastercard și Visa au fost incluși, drept pentru care aproape oricine va putea să folosească Apple Play. Și clienții Edenred intră în categoria celor care au primit ok-ul. Trebuie specificat că serviciul se adresează celor care au un iPhone, iPad, Mac sau Apple Watch. Posesorii acestor dispozitive vor putea plăti cu acestea.

Mai mult de atât, fiecare achiziție care se va face de acum încolo prin Apple Pay va fi autentificată cu o simplă privire sau atingere. Pentru a se putea realiza acest lucru veți avea nevoie de Face ID sau Touch ID, sau cu o parolă a dispozitivului. Atenție! Apple Pay funcționează pe aceleași terminale contactless pe care consumatorii le folosesc deja atunci când plătesc cu cardurile de debit sau de credit.

Ai iPhone De acum Apple Pay e disponibil și în România! Apple Pay
Apple Pay e un serviciu lansat în 16 țări europene. Sursa foto – facebook

Securitate infailibilă pentru Apple Pay

E bine de știut că că în acest moment, mai mult de 90% dintre terminalele de plată din România acceptă astfel de plăţi fără contact. Un alt lucru important este că atunci când folosești un card de debit sau de credit cu Apple Pay, datele acestuia nu vor fi stocate în dispozitivul sau pe serverele Apple. În schimb, fiecare tranzacție în parte pe care o veţi face fi autorizată printr-un cod de securitate dinamic unic.

Nu vă panicați nici în cazul în care dispozitivul dumneavoastră iPhone este pierdut sau furat. Numărul de cont digital (token-ul) alocat poate fi imediat dezactivat de instituția financiară, fără să fie nevoie să înlocuiți cardul Visa. Apple a lansat recent chiar și un card, însă acesta nu este disponibil.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!