News

Când se deschide al doilea magazin IKEA în România și cât a costat investiția

11.06.2019 | 17:59
Cand se deschide al doilea magazin IKEA in Romania si cat a costat investitia

IKEA va deschide magazinul Pallady pe 24 iunie 2019. Va fi al doilea magazine al retailerul suedez de mobilă și decorațiuni interioare în România, după cel deschis în 2007 în complexul Băneasa din nordul Capitalei. Suedezii au investit nu mai puțin de 86 de milioane de euro în acest magazin, care trebuia însă să fie deschis initial la finalul anului 2018.

IKEA va deschide al doilea magazin în România

Primul magazin IKEA care a fost deschis în România este din Băneasa, care a fost inaugurat în 2007. Interesant este că IKEA Băneasa a fost operat în sistem de franciză locală până în martie 2010, după care IKEA România a devenit parte a IKEA Group. Brandul IKEA este unul cu adevărat global. Grupul deține 423 de magazine și operează în 52 de țări.

Al doilea magazin IKEA din România va avea peste 37.000 de metri pătrați, deci va fi mult mai mare decât magazinul din zona Băneasa. De asemenea, noul IKEA va pune la dispoziția clienților aproape 10 mii de produse și va crea 350 de locuri de muncă! De asemenea, Ambasada Suediei la București a anunțat că această companie va avea 1.300 de locuri de parcare și stații de încărcare pentru mașini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin de delicatese suedeze și loc de joacă pentru copii. Noul magazin va avea, de asemenea, și o seră de aproximativ 800 de metri pătrați în Market Hall și o zonă IKEA Café, concepută ca un spațiu de întâlnire pentru vizitatori. Totodată, reprezentanța diplomatică a suedezilor în România anunță că IKEA se pregătește să deschisă alte 3 magazine în România, la Cluj, Timișoara și Brașov.

?? IKEA anunță oficial data la care deschide al doilea magazin din România, cel mai mare din Europa de Sud-Est.IKEA…

Gepostet von Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest am Dienstag, 11. Juni 2019

De ce a întârziat lansarea celui de-al doilea magazin IKEA

Al doilea magazin IKEA trebuia să fie gata la sfârșitul anului trecut, dar inaugurarea acestuia a fost amânată pentru iunie 2019. Chiar dacă suedezii nu au vrut să dea o reacție oficială cu privire la această întârziere, experții susțin că giganta companie scandinavă a avut două mari probleme. Prima ține de forța de muncă. IKEA nu a găsit suficienți oameni pentru manipularea marfei, care să lucreze în ture și care să accepte un salariu mai moderat.

O altă problemă este hățișul birocratic la care au fost supuși scandinavii. Aceștia au avut probleme asemănătoare cu magazinul Dedeman de la Republica, cel care nu a primit la timp autorizațiile pentru semaforizare și a avut și probleme în ceea ce privește transportul cu autocamioane.