News

Alec Baldwin, dat în judecată de familia Halynei Hutchins, la patru luni de când a fost împușcată mortal

Actorul Alec Baldwin este dat în judecată de familia Halynei Hutchins, directoarea de imagine pe care a ucis-o din greșeală pe platourile de filmare ale filmului “Rust”.
16.02.2022 | 17:49
Alec Baldwin dat in judecata de familia Halynei Hutchins la patru luni de cand a fost impuscata mortal
ADVERTISEMENT

Alec Baldwin este dat în judecată de familia Halynei Hutchins, la aproape patru luni de la tragedia de pe platourile de filmare ale filmului “Rust”. Actorul a împușcat-o din greșeală pe directoarea de imagine, care și-a pierdut viața.

Marți, familia Halynei Hutchins a intentat proces împotriva actorului și a altor implicați în proiect, susținând că reducerea costurilor și comportamentul “nesăbuit” au provocat moartea ei, conform Variety.

ADVERTISEMENT

Halyna Hutchins a fost împușcată mortal pe 21 octombrie 2021. Tragedia a avut loc în timp ce se pregătea de o scenă la ferma Bonanza Creek de lângă Santa Fe, New Mexico.

Alec Baldwin, dat în judecată de familia Halynei Hutchins. Ce acuzații i-au fost aduse

Alec Baldwin ținea arma de foc atunci când a tras, deși acesta a susținut că nu a apăsat pe trăgaci. Hutchins a fost împușcată mortal în piept. A fost transportată la spitalul din Albuquerque, acolo unde și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Matthew Hutchins este soțul directoarei de imagine și au împreună un fiu în vârstă de nouă ani. Reprezentantul familiei a declarat că un astfel de incident nu ar fi trebuit să se întâmple vreodată.

“Şi-a pierdut soţia care era dragostea vieţii lui, iar fiul ei a pierdut o mamă. Asta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată.”, a declarat reprezentantul familiei Hutchins,  Brian Panish, în cadrul unei conferințe de presă care a anunțat procesul, potrivit publicației citate.

ADVERTISEMENT

Procesul a fost intentat în statul New Mexico și citează mesaje și e-mailuri trimise de Lane Luper, asistentul care a semnalat descărcări accidentale de arme pe platoul de filmare.

Împreună cu alți membri ai echipei de filmare, acesta a părăsit producția cu puțin timp înainte de tragedie.

ADVERTISEMENT

Documentele depuse în instanță susțin că Baldwin ar fi încălcat mai multe reguli de manipulare în siguranță a armelor de foc. Totodată, acestea sugerează că actorul a comis descărcarea neglijentă a unei arme, care constituie “o infracţiune penală în statul New Mexico”.

“În New Mexico suntem obișnuiți ca oamenii care vin din afară să se dea drept cowboy care nu știu să folosească armele.

Nu-i dai cuiva o armă până nu-l instruiești cum să o manipuleze în siguranță…Nimeni nu ar trebui să moară vreodată din cauza unei arme reale pe un platou de filmare.”, a declarat avocatul Randi McGinn.

Scenarista filmului, acuzații pentru Baldwin și alți membri ai echipei de producție

Aaron Dyer, avocatul lui Alec Baldwin, a declarat că acuzațiile împotriva actorului nu sunt întemeiate. Atât el, cât și Halyna Hutchins și ceilalți membri ai producției s-au bazat pe faptul că a fost folosită o “armă rece”, fără gloanțe reale, așa cum i-au informat profesioniștii care s-au ocupat de verificarea pistolului, mai spune avocatul.

Acest proces reprezintă o mare lovitură pentru actorul din “30 Rock”. Pentru prima oară, acesta a fost acuzat de familia Hutchins pentru uciderea directoarei de imagine.

După incidentul tragic din Santa Fe, medicul trimis pe platourile de filmare ale westernului “Rust” a depus plângere pentru neglijență împotriva mai multor membri din echipa de filmare.

Mamie Mitchell, scenarista filmului, l-a atacat în justiție pe Alec Baldwin, în noiembrie, dar și pe asistentul de regie Dave Halls și pe alți membri.

În acest dosar nu a fost efectuată nicio arestare. Cu toate acestea, nu sunt excluse acuzațiile penale în cazul în care vor fi stabilite responsabilități, după cum a precizat procuratura la puțin timp după incident.

În cadrul unui interviu acordat postului american ABC, Alec Baldwin a declarat că nu se simte “vinovat” și “responsabil” de moartea Halynei Hutchins. Actorul a precizat că niciodată nu ar îndreptat o armă spre cineva.

“Ei bine, trăgaciul nu a fost apăsat. Eu nu am apăsat pe trăgaci. (…) N-aș îndrepta niciodată o armă către nimeni și nu aș apăsa un trăgaci. Niciodată.”, a declarat Baldwin la ABC.

Glonțul care a ucis-o pe directoarea de imagine l-a atins și pe regizorul Joel Souza, care a scăpat cu viață.

ADVERTISEMENT