ALERTĂ! Avertisment de ultimă oră de la NASA! Un asteroid masiv amenință Pământul

Alexandru Năstase   
în HotNews
17/07/2019, 12:06
ALERTĂ! Avertisment de ultimă oră de la NASA! Un asteroid masiv amenință Pământul GALERIE FOTO
Un asteroid ar putea să lovească Pământul în această toamnă. Sursa foto - facebook

Avertisment de ultimă oră de la NASA! Un asteroid masiv va trece pe lângă Pământ, chiar în această toamnă. Ca de fiecare dată când ne apropiem de astfel de evenimente, au și început discuțiile conform cărora există riscul ca acesta să-și schimbe traiectoria și să se prăbușească pe Terra. Bucata de rocă are un diametru de 340 de metri și o greutate de 55 de miliarde de kilograme. Dacă se va prăbuși, va genera o putere de 2.700 de megatone de TNT.

Avertisment de ultimă oră de la NASA!

Potrivit celor de la NASA, această trecere a asteroidului pe lângă planeta noastră este prima dintre cele 165 de apropieri ale unor corpuri cerești care vor avea loc între 2019 și 2116. În urmă cu o lună, un asteroid de dimensiunile unui frigider a intrat în atmosfera terestră și a luat foc, la sud de Puerto Rico. Atunci a fost folosit un telescop cu o lungime de 8 metri pentru a putea fi urmărită traiectoria lui.

„Din datele pe care le deținem până în acest moment, probabilitatea ca asteroidul să lovească Terra este echivalentă cu cea de a fi loviți de un tren, în timp ce ne aflăm la o trecere de nivel, fără a putea vedea sau auzi trenul, dar știind că garnitura vine pe acolo o dată la 15 ore. Ai trece?”, a declarat Ettore Perozzi, de la Agenția Spațială Italiană despre asteroidul care au urma treacă pe lângă Terra în septembrie.

Avertisment de ultimă oră de la NASA! Asteroid
Asteroidul este urmărit cu atenție de NASA. Sursa foto – facebook

Un asteroid masiv amenință Pământul

NASA a precizat și ea că riscul de cataclism este scăzut, dar dacă asteroidul se îndepărtează de traiectoria lui și se îndreaptă direct către Pământ, rezultatele ar putea fi catastrofale. „Probabilitatea de impact va tinde să crească pe măsură ce se observă traiectoria pe orbită. Probabilitatea de impact va scădea în cele din urmă la zero în funcţie de traseul său”, au spus specialiştii americani.

Pentru a realiza totuși ce înseamnă un astfel de impact, am putea să ne gândim la incidentul din 1908, atunci când în Tunguska, Siberia, un asteroid a ras o suprafață de 2.000 de kilometri pătrați, echivalentul unui „disc” de 50 de kilometri diametru, cu 80 de milioane de arbori arși.

 

Închide ×