News

Alertă în școlile din Franța. Elevii au primit mesaje în care sunt ameninţaţi cu decapitarea: „Îmi voi aduce câinii să vă sfâşie, bandă de necredincioşi”

Este alertă în școlile din Franța. Sute de elevi au primit mesaje în care sunt amenințați cu moartea, în numele Statului Islamic.
21.03.2024 | 13:41
Alerta in scolile din Franta Elevii au primit mesaje in care sunt amenintati cu decapitarea Imi voi aduce cainii sa va sfasie banda de necredinciosi
Alertă în școlile din Franța. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Este alertă în școlile din Franța, după ce elevii din peste 40 de instituții de învățământ au primit mesaje în care sunt amenințați cu decapitarea. Cel care a trimis e-mailuri susține că face parte din gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Școlile din Franța, în alertă, după ce elevii au fost amenințați cu moartea

Totodată, în mesajul trimis, miercuri seara, se precizează că liceele vor exploda în jurul orei 15:00 (16:00, ora locală din România), joi, 21 martie. Individul susține că ar fi pus un exploziv în școlile vizate. În e-mail a fost atașată și o filmare a unei decapitări.

ADVERTISEMENT

„Mâine, joi, 21 martie, voi arunca în aer întreaga instituţie către ora 15.00 şi vă voi decapita toate corpurile de kafir (necredincios), pentru a-l servi pe atotputernicul Allah, care domneşte în lume.

Sper ca corpurile voastre de kafir să vă explodeze în 1.000 de bucăţi. Îmio voi aduce câinii să vă sfâşie, bandă de necredincioşi”, se arată în mesajul primit de elevii școlilor din Franța.

ADVERTISEMENT

Autorul susține că îi va ucide pe toți cei care nu cred în Allah. Mai mult, el invită și alte persoane să se alăture faptelor pe care spune că vrea să le comită. Autoritățile spun că mesajele au fost trimise după ce conturile de pe o platformă digitală de lucru au fost piratate.

Măsuri de securitate în mai multe insituții de învățământ

Amenințările au fost confirmate de reprezentanții instituțiilor educaționale din orașul Créteil, dar și de Académie de Paris. Deși polițiștii spun că, cel mai probabil, este vorba despre o farsă, sunt luate măsuri de securitate.

ADVERTISEMENT

„Primele elemente ale anchetei ne arată că este vorba despre piratarea unor conturi ale unor elevi de liceu”, este mesajul de înștiințare trimis părinților, conform News.ro.

Au fost făcute verificări la mai multe licee din Hauts-de-Seine. Polițiștii se află în școlile vizate de amenințări. Totodată, oamenii legii fac cercetări pentru a găsi persoana care a trimis mesajele respective.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă autoritățile au încercat să liniștească părinții, mulți dintre ei au decis ca joi să nu își lase copiii la școală. Urmează să se stabilească cine este autorul acestor e-mailuri de amenințare.

ADVERTISEMENT
Tags: