News

Alertă meteo! Un val saharian se așterne peste România. Cum influențează vremea

22.04.2019 | 09:31
Alertă meteo! Un val saharian vine peste România!

Avertisment meteo! Meteorologii anunță că un val de prah saharian va veni peste România și va zăbovi timp de 48 de ore. De asemenea, specialiștii indnică și faptul că acesta va fi combinat cu ploi. Efectele lui vor fi resimțite în cursul zilelor de luni și marți, în special în jumătatea de vest a teritoriului țării. În Banat, Crișana și Maramureș sunt posibile precipitații. Temperaturile rămân, din păcate, scăzute în cea mai mare parte a României.

Val de aer saharian peste România!

Specialiștii anunță că un val saharian va veni peste România. Acesta va fi resimțit timp de 48 de ore în zilele de luni și marți și va fi combinat cu ploi. Efectele lui vor fi resimțite în jumătatea vestică a țării. Precipitații își vor face apariția în Banat, Crișana și Maramureș. Din păcate, mercurul din termometru indică tot grade scăzute.

Începând cu ziua de 22 aprilie, vom observa că plole care își vor face apariția vor fi combinate cu praf. De miercuri, însă, vremea se încălzește. Maximele araată 24 de garde Celsius, dar ploile vor continua să cadă în părțile de vest și nord-vest. Vremea se răcește în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania.

Alertă meteo! Val saharian peste România
Alertă meteo! Val saharian peste România

Regimul termic pe regiuni:

12…14 grade în Banat
10…12 grade în Maramures
14…16 grade în Transilvania
14…16 grade Oltenia
18…20 grade în Muntenia
20…22 grade în Moldova
16…18 grade în Dobrogea

Ziua precedentă, când s-au sărbătorit Floriile, maximele s-au situat între 12 și 14 grade Celsius. Acestea au caracterizat o vreme rece, cum va continua să fie până pe 24 aprilie. Temperaturile minime au fost între 2 și 6 grade Celsius și au avut o tendință de creștere care, însă, nu s-au concludat. Local și temporar a plouat slab în intervalul 16-19 aprilie, iar în restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi redusă.  Pe 22 aprilie, media maximă a temperaturilor va fi în creștere treptată. Gradele vor tinde spre 20-21, iar, în perioada 25-28 aprilie, valorile vor fi apropiate de normele climatologice.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri