News

Vești proaste de la meteorologi și în Săptămâna Patimilor! Cum va fi vremea

21.04.2019 | 17:50
Vesti proaste de la meteorologi si in Saptamana Patimilor Cum va fi vremea

Agenția Națională de Meteorologie aduce vești proaste pentru săptămâna Paștelui! Meteorologii spun că vremea va fi instabilă și va ploua, chiar dacă temperaturile vor crește puțin, zilele acestea. În primele zile ale săptămânii viitoare, vremea va fi instabilă, astfel că vor fi intervale în care temporar va ploua, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 23 de grade.

Cum va fi vremea în săptămâna Paștelui

Începutul de săptămână debutează cu înnorări și, temporar, cu ploi în regiunile de nord-vest, centru și sud-vest. „Săptămâna viitoare, cel puțin în primele zile ale săptămânii viitoare, vremea va fi, în general, instabilă, astfel că vor fi intervale în care temporar va ploua. Concret, începutul de săptămână debutează cu înnorări și, temporar, cu ploi.

Ziua, în partea de nord-vest și centru, și pe arii restrânse în rest, iar noaptea, local, în partea de vest, sud-vest și în centru”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Oana Catrina.

Vremea in saptamana Pastelui
Vremea va fi instabila, in saptamana Pastelui, si va ploua!

La munte va ninge, în săptămâna Patimilor

În ceea ce privește vremea la munte, aici sunt așteptate precipitații mixte și predominant ninsori, dar numai la altitudini mari. Cantitățile de apă ce se vor acumula pe parcursul unei zile aici, vor depăși 15-20 de litrii pe metru pătrat. „În zona Carpaților Orientali și Meridionali sunt așteptate precipitații mixte, iar la altitudini mari, predominant ninsori, în timp ce în restul zonei montane, adică în zona Carpaților Occidentali, va ploua.

Vorbim, mai ales, de averse însoțite de descărcări electrice, iar ,izolat, cantitățile de apă ce se vor acumula pe parcursul a 24 de ore vor depăși 15-20 de litri pe metru pătrat, cu o probabilitate mai mare în zona montană”, mai spune Oana Catrina.

„Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste montane, în special în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, unde la rafală sunt așteptate viteze care vor atinge și vor depăși 70-75 de km/oră. În orele amiezii vor fi temperaturi la scara întregii țări cuprinse, în general, între 10 și 22 de grade, minime între 0 și 10 grade Celsius”, precizează meteorologul.