News

Alertă pe Aeroportul Otopeni. O aeronavă plină cu români a aterizat de urgență

Alertă totală pe cel mai mare aeroport al țării. Un avion Wizz Air plin cu români a fost nevoit să aterizeze de urgență
16.07.2023 | 11:23
Alerta pe Aeroportul Otopeni O aeronava plina cu romani a aterizat de urgenta
Alertă pe Aeroportul Otopeni, aterizare de urgență. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Au fost clipe intense pe Aeroportul Otopeni, acolo unde a avut loc o situație de urgență. Astfel, un avion operat de compania Wizz Air s-a întors de urgență la sol, la doar 20 de minute de la decolare. Aeronava se îndrepta spre Bruxelles, însă a fost nevoită să revină din motive de siguranță.

Alertă pe Otopeni, avion Wizz Air cu aterizare de urgență

Potrivit informațiilor disponibile, incidentul a avut loc la ora 06:40 când avionul a decolat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București cu destinația capitala Belgiei.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după decolare, mai exact ora 07.03, echipajul a întâmpinat o problemă tehnică semnificativă, care a necesitat o reevaluare a situației și o decizie rapidă.

Într-un efort de a asigura siguranța pasagerilor și a echipajului, piloții au decis să întoarcă aeronava și să aterizeze de urgență pe Aeroportul Otopeni. De remarcat că întreaga manevră de întoarcere și aterizare s-a desfășurat fără incidente și avionul a fost escortat în siguranță la poziția de parcare.

ADVERTISEMENT

Pasagerii din avion au fost informați despre situație de către echipaj. Deși discutăm despre un moment tensionat, se pare că nicio persoană nu a fost rănită în incident.

Din nefericire, pasagerilor li s-a transmis că nu există o altă cursă care să îi ducă spre Bruxelles. Aceștia au fost nevoiți să aștepte în aeroport până la o nouă decizie a companiei. După trei ore, ei nu au primit încă niciun răspuns de la compania Wizz Air

ADVERTISEMENT

De altfel, pentru a obține informații actualizate cu privire la incident și pentru a afla despre eventualele revizuiri ulterioare, pasagerii sunt sfătuiți să contacteze compania aeriană sau să consulte sursele de informații oficiale.

Rămâne de văzut dacă pasagerii vor beneficia și de despăgubiri în urma acestei întâmplări. În general, orice întârziere mai mare de trei ore vine la pachet și cu compensații pentru călătorii implicați.

ADVERTISEMENT
Tags: