News

Alexandru Cumpănașu respinge noile rezultate INML care confirmă ADN-ul nepoatei sale: „O să cerem o ordonanță de la procurori”

02.09.2019 | 16:46
Alexandru Cumpanasu respinge noile rezultate INML care confirma ADNul nepoatei sale O sa cerem o ordonanta de la procurori

Alexandru Cumpănașu nu crede nici rezultatele noilor teste ADN care confirmă în proporție de 99,93% că oasele aparțin Alexandrei Măceșanu. Politologul spune că noul comunicat transmis astăzi de experții de la Institutul Mina Minovici nu clarifică deloc cazul dispariției adolescentei de 15 ani. Cumpănașu a declarat că familia Alexandrei cere în continuare o expertiză internațională pentru a compara rezultatele geneticienilor români.

Alexandru Cumpănașu insistă cu expertiza internațională

„Nu e nicio noutate. Practic, INML nu face altceva decât să transmită acest raport final pe baza acelui raport intermediar de 99,99%. Dar într-adevăr acest raport final ne dă posibilitatea nouă, ca familie, să mergem către DIICOT, să cerem o ordonanță de la procurori să putem face o contraexpertiză. Am îndoieli mari. Gândiți-vă că în cronologia pe care Ministerul Sănătății a prezentat-o. Oamenii au făcut acest test ADN într-un timp record”, spune Alexandru Cumpănașu după ce a citit comunicatul de azi al INML.

Candidatul la alegerile prezidențiale Cumpănașu spune că familia nu are nicio certitudine cu privire la fata de 15 ani, și anume nu crede nicio variantă până nu are o probă concludentă. Politologul spune că este nevoie de o expertiză internațională și nu pentru că ar exista neîncredere în examinarea făcută de geneticienii români, ci pentru că familiei îi este greu să accepte că Alexandra nu mai e.

alexandru cumpănașu
Cumpănașu spune că familia nu este convinsă că Alexandra e moartă. Sursa foto: ziare.com

Comunicatul DIICOT transmis azi privind ADN-ul Alexandrei

„În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce privește pe victima minoră M.A.M. Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin”, este comunicatul transmis astăzi de DIICOT central după rezultatele furnizate de INML Mina Minovici din București.