Fotbal international

Alexandru Mitriță, omul-spectacol la New York City în luna august. Două goluri ale românului, alese în top 3 reușite ale lunii. VIDEO

05.09.2019 | 11:35
Alexandru Mitrita omulspectacol la New York City in luna august Doua goluri ale romanului alese in top 3 reusite ale lunii VIDEO

Alexandru Mitriță este unul dintre cei mai importanți jucători ai celor de la New York City FC în acest sezon din Major League Soccer. Jucătorul român de 24 de ani adus de la U Craiova în debutul acestui an s-a impus repede în echipa newyorkeză, iar două din reușitele sale din luna august au fost alese în top 3 goluri ale lunii.

Alexandru Mitriță, omul-spectacol la New York City în luna august

Prezent pe teren în 23 de meciuri din acest sezon de Major League Soccer, dintre care în 18 a fost titular, Mitriță și-a trecut în cont și 7 goluri pentru New York City FC, locul 2 din Conferința de Est a campionatului american. Două dintre reușitele românului au venit în luna august și au reprezentat goluri de excepție. Într-un top 10 al celor mai frumoase faze realizat de clubul New York City FC, cele două goluri ale lui Mitriță ocupă locurile 3 și 2.

Poziția a 3-a ocupată de Mitriță vine de la meciul New York City – Houston Dynamo 3-2, jucat pe 8 august. A fost un meci început excelent de City. Mitriță a deschis scorul în minutul 16 după o combinație de Playstation cu Heber și Medina. Românul a inițiat acțiunea și tot el s-a aflat la finalizare.

Apoi, în ultima zi a lunii august, în minutul 72 al meciului din deplasare cu Vancouver Whitecaps, Mitriță a ”comis-o” din nou. Mijlocașul român a executat perfect o lovitură liberă, de la peste 25 de metri, lateral stânga. Fostul golgheter al Craiovei a găsit unghiul perfect, pe colțul scurt, fără nicio șansă pentru portarul gazdelor.

Mitriță, neconvocat la națională din cauza fusului orar și a sistemului de joc

Alexandru Mitriță este jucătorul de națională cu cele mai multe goluri marcate în acest sezon peste hotare, șapte la număr. Cu toate acestea, ”Mitri” a ratat din nou convocarea la lot. Pe 29 august, cu două zile înainte ca Mitriță să marcheze bijuteria cu Vancouver, Cosmin Contra, selecționerul României, a dezvăluit motivele pentru care nu l-a convocat la națională pentru dubla cu Spania și Malta: ”El joacă duminică dimineața, la 2:00, deci n-avea cum să joace cu Spania, din cauza fusului orar. Iar cu Malta o să folosesc sistemul 4-3-1-2 și nu pot să joc cu el acolo.

Ianis Hagi și Stanciu sunt peste ceilalți jucători pe acea poziție, cea din spatele atacanților. Mitriță a avut o atitudine total neprofesionistă după ce a fost schimbat la pauză cu Suedia, în următoarele două zile la antrenament, dar nu e vorba despre un conflict”, a spus Cosmin Contra la Pro X.

  • 7 selecții are Mitriță la națională și niciun gol marcat