News

Alexandru Rafila, anunț îngrijorător despre campania de vaccinare: „Este clar un insucces”

Alexandru Rafila a făcut un anunț îngrijorător despre campania de vaccinare. Profesorul consideră că aceasta este „un insucces”.
22.07.2021 | 12:07
Alexandru Rafila anunt ingrijorator despre campania de vaccinare Este clar un insucces
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a făcut un anunț îngrijorător privind campania de vaccinare în România. Profesorul și deputatul PSD consideră că obiectivele privind vaccinarea populației nu vor fi atinse în acest an la noi în țară.

Totodată, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății este de părere că această campanie a fost prezentată ca un succes, însă realitatea este cu totul alta, dat fiind faptul că oamenii nu se mai imunizează într-un număr mare.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, anunț îngrijorător despre campania de vaccinare: „Este clar un insucces”

Alexandru Rafila a făcut un anunț îngrijorător legat de campania de vaccinare. Profesorul a declarat, la RFI, că obiectivele nu vor fi atinse prea curând, din moment ce doar 30% din populație este imunizată, scrie jurnalul.ro.

„În mod evident, ne îndreptăm, cel puțin în cursul acestui an, spre ratarea tuturor țintelor legate de acoperirea vaccinală, pentru că toată lumea spera să vaccinăm 10 milioane de persoane, măcar la începutul toamnei, dacă era să fim rezonabili.

ADVERTISEMENT

Din păcate, acest lucru nu se întâmplă, iar lumea, în mod evident, fie nu a fost convinsă, fie a fost demobilizată să se vaccineze, prin anumite tipuri de mesaje care au fost transmise în această perioadă, în care situația din România a fost prezentată ca un mare succes, în condițiile în care în mod evident discutăm de penultimul loc din UE ca și număr de doze administrat la 100 de locuitori.

Deci este clar că este un insucces și acest insucces a fost generat și de diverse declarații care au făcut referire la numărul de cazuri, care era singurul element important, nu și la acoperirea vaccinală”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, potrivit sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, despre valul patru al pandemiei

Reprezentantul României la OMS a vorbit și despre valul patru al pandemiei, care nu poate fi evitat la noi în țară. Rafila consideră că refuzul vaccinării va duce la cazuri grave de infectare și decese într-un timp scurt.

Populația vaccinată în proporție de 30%, așa cum este cazul în România, ar putea înrăutăți semnificativ situația epidemiologică.

ADVERTISEMENT

„Valul patru dacă va veni, va duce în România unde acoperirea vaccinală este scăzută și la apariția de cazuri grave și la înregistrarea de decese, pentru că una este să apară un număr de cazuri într-o țară unde populația este vaccinată în proporție de 70% și altceva este să apară același număr de cazuri într-o țară în care populația este vaccinată doar în proporție de 30%, pentru că atunci, proporția de cazuri grave și de decese va fi mult mai mare în țara unde există doar această acoperire vaccinală de 30% și noi ne găsim într-o astfel de situație”, a mai declarat reprezentantul României la OMS.

Recent, și profesorul Răzvan Cherecheș a atras atenția asupra refuzului multor români de a se imuniza anti-Covid. Acesta a declarat că mulți dintre români nu găsesc motive să se imunizeze, deși aceasta este cea mai eficientă metodă pentru prevenirea unui nou val.

Profesorul de Sănătate Publică este de părere că există un nivel scăzut al educației pentru multe dintre persoanele care refuză să-și administreze unul dintre serurile anti-Covid puse la dispoziție.

De altfel, și premierul Florin Cîțu a declarat, recent, că vaccinarea este singura soluție pentru a ne proteja de al patrulea val al pandemiei, care ar putea apărea cât de curând.

ADVERTISEMENT