News

Alexandru Rafila face o previziune îngrijorătoare: ”Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani” 

11.04.2020 | 18:28
Alexandru Rafila face o previziune ingrijoratoare Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani
ADVERTISEMENT

”Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani” este o previziune care dă fiori multora și este făcută de Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Alexandru Rafila face o previziune îngrijorătoare: ”Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani”

Președintele Societății Române de Microbiologie, profesor doctor universitar Alexandru Rafila, cel care reprezintă țara noastră și la Organizația Mondială a Sănătății, avertizează că actuala pandemie provocată de noul coronavirus ar putea să se întindă pe o perioadă de doi ani de zile.

ADVERTISEMENT

”Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri, care sunt introduse acum, adică cele referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate.

Eu mă aștept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile”, a spus Alexandru Rafila la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Rafila oferă și o veste pozitivă: ”Va scădea intensitatea transmiterii bolii”

Șeful Societății Române de Microbiologie a venit și cu o veste bună. Acesta a spus că intensitatea de răspândire a COVID-19 ar putea să scadă.

”Sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor. Pe de altă parte mă aştept și este posibil să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus”.

ADVERTISEMENT

Numărul celor depistați din timp cu coronavirus va crește în România zilelor următoare. Alexandru Rafila a mai anunțat, la postul de știri, că în două săptămâni, în România ar urma să se poată face zilnic între 8.000 și 10.000 de teste. Totodată, Rafila speră ca în câteva luni să apară pe piață un medicament pentru combaterea Covid-19.

”Eu sper însă că până în toamnă să avem acces la un medicament antiviral care să fie eficient în tratament și să prevină cazurile acestea complicate și decesele numeroase”, a mai spus Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Conform Grupului de Comunicare Strategică, în acest moment pe teritoriul României au fost confirmate 5.990 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 758 au fost declarate vindecate și externate.

ADVERTISEMENT